”Τουρκοποιείται” η Κύπρος! Αποζημίωση 3,4 εκ στερλινών στον Ε/κ ιδιοκτήτη για το ξενοδοχείο Acapulco στα κατεχόμενα

a 45 Ειδήσεις
a 5390 Ειδήσεις

Με τίτλο «Λειτουργεί η μέθοδος της αποζημίωσης» η εφημερίδα Κίπρις γράφει πρωτοσέλιδα ότι το ένα τρίτο της γης πάνω στην οποία ανεγέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Acapulco, 5 αστέρων, που βρίσκεται στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο στην Κερύνεια, «τουρκοποιήθηκε» με τη μέθοδο της αποζημίωσης κατόπιν έγκρισης της «επιτροπής αποζημιώσεων».

Συγκεκριμένα, ο Τ/κ επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, Ουνάλ Τσιαγινέρ, ο οποίος ενοικίαζε το ξενοδοχείο από το 1983, συνήψε ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία Ακίνητα Αδελφών Οδυσσέως Λτδ, το οποίο αφορά την πώληση σ’ αυτόν 35 εκ των 100 στρεμμάτων του ακινήτου, εντός του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εν λόγω ξενοδοχείου, προς 3,4 εκ. στερλίνες.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ακολούθως από την «επιτροπή αποζημιώσεων» και στη συνέχεια από το «υπουργικό συμβούλιο» στις 16 Νοεμβρίου 2012 (παρατίθεται αυτούσια η απόφαση του «υπουργικού»).

Σε δηλώσεις του στην Κίπρις, ο κ. Τσιαγινέρ ανέφερε ότι η αποζημίωση ήταν καθόλα νόμιμη, δηλώνοντας παράλληλα περήφανος για το γεγονός ότι «τουρκοποίησε μια ε/κ περιουσία». Για την αγορά, είπε, πήρε δάνειο από την τουρκική Τράπεζα Εργασίας, λέγοντας ότι οι Ε/κ θα πωλήσουν και το υπόλοιπο μερίδιο του ακινήτου. Για πρώτη φορά ένας Τ/κ πήρε ε/κ περιουσία απευθείας από τον Ε/κ στον οποίο ανήκει, υποστήριξε ο Τσιαγινέρ και πρόσθεσε ότι στο ποσό που κατέβαλε στον Ε/κ ιδιοκτήτη περιλαμβάνεται και η απώλεια χρήσης.

Για το ίδιο θέμα η Χαβαντίς με τίτλο «Το Acapulco πλέον τουρκική γη» γράφει ότι ο Ε/κ ιδιοκτήτης του ακινήτου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η συμφωνία, της οποίας οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν έξι μήνες, υπογράφηκε προχθές.

Η Γενί Ντουζέν με πρωτοσέλιδο τίτλο «3,4 εκ στερλίνες από το Acapulco στον Ε/κ» είπε ότι το ποσό δόθηκε από τον όμιλο εταιρειών Τσιαγινέρ, της εταιρείας Ακγιουνλέρ Τουριστικά Λτδ. Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Τσιαγινέρ είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά τη συμφωνία αυτή το ξενοδοχείο μπορεί πλέον χωρίς εμπόδια να βγει στις αγορές της Ευρώπης.

Η Κίπρις αναφέρεται επίσης στην υπόθεση που αφορά το ακίνητο εντός του οποίου βρίσκεται το ξενοδοχείο Golden Tulip (πρώην αλευρόμυλοι Σεβέρη) στην κατεχόμενη Λευκωσία, η οποία όμως διαφέρει από την περίπτωση του Acapulco. Όπως γράφει, η «επιτροπή αποζημιώσεων» αγόρασε το ακίνητο από τον Ε/κ ιδιοκτήτη. Αντίθετα, σημειώνει, οι Τ/κ «ιδιοκτήτες» του ξενοδοχείου αρνήθηκαν να το αγοράσουν, αλλά συνήψαν συμφωνία μακροπρόθεσμης ενοικίασης του ακινήτου.

Πηγή: onlycy.com