Συνελήφθη 36χρονος για υπόθεση ληστείας στη Σωτήρα

CEB1 66 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 315 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε η Αστυνομία τη Δευτέρα με βάση δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σηωματικής βλάβης που διαπράχθηκε το απόγευμα της 11ης Μαρτίου 2017 σε διαμέρισμα 33χρονου στη Σωτήρα.

Ένας απλός τροχονομικός έλεγχος, οδήγησε στην σύλληψη του 36χρονου, καταζητούμενου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ήταν γύρω στις 10:40μ.μ. χθες, όταν μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, που διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στη λεωφόρο Στροβόλου, στη Λευκωσία, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εναντίον του 36χρονου, εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, που διαπράχθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, την 11η Μαρτίου 2017.

Αμέσως ο 36χρονος, συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος, ενώ από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια δύο μαχαίρια, δύο ρόπαλα, διάφορα οικοδομικά εργαλεία, τρεις σκούφοι και ένα ζευγάρι γάντια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ανήλικη και τρεις άνδρες εισέβαλαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2017 με τη βία στο σπίτι 33χρονου κάτοικου Σωτήρας και αφού τον χτύπησαν με ρόπαλο στη συνέχεια του έκλεψαν διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 33χρονος κάτοικος Σωτήρας κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι γύρω στις 18:30 το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, 17χρονη από την Αγία Νάπα συνοδευόμενη από τρία άγνωστα του πρόσωπα τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του.

Χρησιμοποιώντας σωματική βία τα συγκεκριμένα άτομα έσπασαν την πόρτα της οικίας του εισήλθαν σ’ αυτήν και χρησιμοποιώντας ρόπαλο του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Οι δράστες έκλεψαν στη συνέχεια διάφορα προσωπικά του αντικείμενα δηλαδή τρία κινητά τηλέφωνα, δύο πορτοφόλια που περιείχαν 680 ευρώ και ένα ρολόι, όλα συνολικής αξίας 3,280 ευρώ.

Εναντίον της 17χρονης και ενός 21χρονου από τη Συρία η Αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και η ανήλικη συνελήφθη το βράδυ της 11ης Μαρτίου.

Ο 21χρονος συνελήφθη στη Λευκωσία για εντάλματα προστίμου και συνελήφθη για την υπόθεση στη Σωτήρα.

Ρεπορτάζ: SotiraNews.com