Άνοιξε τις πύλες της η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Ι.Μ. Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

ekthesi vivliou1 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία
ekthesi vivliou1 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου, της οποίας η ανά διετία πραγματοποίηση αποτελεί πλέον θεσμό για την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου από της ανασυστάσεως της το 2007.

ekthesi vivliou2 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Η Έκθεση η οποία φέτος έχει ως θέμα «Πολιτισμός της Ειρήνης», είναι ένα γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ντόπιους και ξένους και το οποίο μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα (της Έκθεσης) και το βιβλίο, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης κ.α, αποσκοπεί να εμπλουτίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και ευρύτερα.

ekthesi vivliou3 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Το κορυφαίο αυτό γεγονός, τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

ekthesi vivliou4 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τελέστηκαν το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2016, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκόπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και τον κ. Θεοδόση Τσιόλα εκπροσωπούντα την Α.Ε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση.

ekthesi vivliou5 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Προηγήθηκε Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προεξάχοντος του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος, οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Πυλιώτης, Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς Πρωτοσύγκελλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Χρίστος Βούργιας και οι ιερείς του ναού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αυστρίας κυρόυ Μιχαήλ.

ekthesi vivliou6 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


ekthesi vivliou7 Αρχιεπίσκοπος, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία



SotiraNews