Με μεγάλη επιτυχία το 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Σωτήρας (photos)

a2 1
Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση ντόπιων και ξένων επισκεπτών ολοκληρώθηκε το 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας το οποίο διεξήψθη το τριήμερο 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2015.

a2 13

Το 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας τελούσε υπό την Αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής στην Κυπριακή Βραδιά.

a3

Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, το Ράδιο Πρώτο, το περιοδικό TIME OUT, το SigmaLive, το Ράδιο Πολιτεία και το SotiraNews.

a4

Την Δευτέρα, 29 Ιουνίου κατά την τελετή έναρξης προαγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας στις 8:00 μ.μ. με θέμα την κυπριακή παραδοσιακή μουσική και ποίηση. Εισηγητές οι παραδοσιακοί μουσικοί Μιχάλης Χατζημιχαήλ με θέμα “Κυπριακές Φωνές” και ο Λουκάς Ζυμαράς με θέμα “Παραδοσιακή Μουσική… Φως στο τούνελ”. Τη διάλεξη παρουσίασε η Βασιλική Χατζηαδάμου.

CEB110

Την Τρίτη, 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε ένα υπέροχο χώρο με ένα μοναδικό σκηνικό το οποίο συνθέτουν τρεις μοναδικές στο είδος τους και με σημαντική ιστορική αξία εκκλησίες της Σωτήρας. Η Κυπριακή Βραδιά, ξεκίνησε στις 8:00 μ.μ., και περιλάμβανε αναπαράσταση του Προξενιού από τη Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε ο παραδοσιακός καλλιτέχνης Μιχάλης Τερλικκάς και το μουσικό σχήμα “Μούσα”. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν και κυπριακά τσιαττιστά, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα αλλά και να γνωρίσουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία παρουσιάζονταν στα ειδικά περίπτερα που στήθηκαν για τον σκοπό αυτό. Την εκδήλωση παρουσίαζε η Βασιλική Χατζηαδάμου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε το Φεστιβάλ.

a5 1

Την Τετάρτη, 1 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Κηποθέατρο του Δημαρχείου Σωτήρας πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Επαρχίας Αμμοχώστου, όπου παρουσιάστηκαν κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της επαρχίας Αμμοχώστου. Συμμετείχαν ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Αγίας Νάπας, το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας, η “Ανάδυση” Παραλιμνίου και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.

CEB19

Την επιμέλεια της διακόσμησης του Φεστιβάλ είχε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και εικαστικός, Φάνης Σεργίου.

CEB18

Τη γενική επιμέλεια είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, Φλωρεντία Σάββα.

CEB17

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την Αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργού Άμυνας, κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Μέγας Χορηγός: ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων

Περισσότερες φωτογραφίες: https://www.facebook.com/media/set/?_rdr=p&business_id=826768280737283&set=a.477284862428051.1073741909.234284796728060&type=3

SotiraNews