Το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου στην εκπληκτική χορωδία από 425 μαθητές! (βίντεο)

CEB1 6 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου
CEB1 792 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η βραδινή συναυλία της ημερίδας χορωδιών των μουσικών σχολείων της Κύπρου που οργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

a4 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου

Η Hμερίδα Χορωδιών είχε τίτλο “Μέρα γιομάτη μουσική, μέρα σπαρμένη μάγια”. Και πραγματικά όσοι παρακολούθησαν την βραδινή συναυλία ένιωσαν μαγεμένοι από το ταλέντο των παιδιών και την αξιέπαινη δουλειά των καθηγητών – μαέστρων αλλά και το υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας που παρέχεται στα μουσικά σχολεία της Κύπρου.

CEB12 1 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου

Το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω των προσδοκιών όλων ακόμα και των διοργανωτών. Τα 425 παιδιά ως μια δεμένη ομάδα που στόχο είχε την προβολή της μουσικής και μόνο απέδειξαν πως η ενότητα και η συνεργασία κάνουν θαύματα.

Ανάμεσά τους και το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου που για ακόμη μια φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από καθηγητές και μαθητές.

Το κοινό τραγούδι που παρουσιάστηκε ως το εκπληκτικό αποτέλεσμα των εργασιών της Ημερίδας συγκίνησε όχι μόνο όσους παρευρέθηκαν στη συναυλία αλλά και ολοκλήρο το διαδίκτυο καθώς το βίντεο μας κοινοποιήθηκε από δεκάδες άτομα και το είδαν χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

CEB11 1 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου

Η δράση Ημερίδα Χορωδιών έγινε πιά ετήσιος θεσμός τον οποίο αναμένουν οι Καθηγητές Μουσικής και το μουσικόφιλο κοινό του τόπου.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί από το Υ.Π.Π. για την δράση αυτή είναι η επιμόρφωση των Καθηγητών/τριών Μουσικής σε θέματα που αφορούν στο χορωδιακό τραγούδι, ως μέρος του διδακτικού και εξωδιδακτικού τους έργου, το οποίο περιγράφεται μέσω των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στο Τραγούδι, και η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης, δήμων και κοινοτήτων του τόπου, ως μία από τις εμφάσεις του Αναλυτικού Προγράμματος Μουσικής («άνοιγμα της εκπαίδευσης στην κοινότητα») και του Υ.Π.Π.

a3 Ειδήσεις, Μουσική, Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου

Η Hμερίδα απευθύνεται σε όσους Καθηγητές Μουσικής το επιθυμούν και στις Χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και των Μουσικών Λυκείων. Η δράση αυτή περιλάμβανε απογευματινά εργαστήρια και βραδινή συναυλία στην οποία παρουσιάστηκε το εκπληκτικό αποτέλεσμα των εργασιών της Ημερίδας μέσω κοινού τραγουδιού από όλους τους συμμετέχοντες και ξεχωριστή παρουσίαση της χορωδίας του κάθε Μουσικού Σχολείου με δύο τραγούδια, οποιουδήποτε στιλ και είδους, τα οποία θα έχουν ήδη προετοιμάσει.

Πηγή: ΡΙΚ / Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου