Χιονίζει στο Τρόοδος, μόνο με αλυσίδες ή 4Χ4 η κίνηση των οχημάτων

CEB1 3 Ειδήσεις, Καιρός
CEB1 1101 Ειδήσεις, Καιρός

Άσπρο πέπλο έχει καλύψει την οροσειρά του Τροόδους κάνοντας μαγευτικό το τοπίο. Ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους για εκδρομή στα ορεινά και παιχνίδια μέσα στο χιόνι. Χιόνια, ομίχλη και πυκνή τροχαία κίνηση συνθέτουν το σκηνικό στο Τρόοδος, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, που προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ενώ συστήνει χρήση των δρόμων που οδηγούν στο Τρόοδος μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αλυσίδες ή κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αναφορικά με τον καιρό, το Τμήμα Μετεωρολογίας προβλέπει ότι για απόψε ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ορεινές αλλά και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να χιονίσει. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους -2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών ενώ στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργά το απόγευµα θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και προς το βράδυ αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ηµιορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή πτώση.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία στους οδηγούς για την κατάσταση που επικρατεί σε δρόμους των ορεινών περιοχών, λόγω παγετού και κατολισθήσεων, ενώ συστήνει χρήση των δρόμων που οδηγούν στο Τρόοδος μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αλυσίδες ή τετρακίνηση.

Στην περιοχή επικρατεί ομίχλη, η οποία περιορίζει την ορατότητα, ενώ παρατηρείται και πυκνή τροχαία κίνηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όσον αφορά τις ορεινές περιοχές, κλειστός για όλα τα οχήματα είναι ο παλαιός δρόμος Άλωνας-Αγρού.

Όσον αφορά το δρόμο Σπηλιών – Λαγουδερών, είναι κλειστός λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου χώματος.

Την ίδια στιγμή, λόγω παγετού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, (Προδρόμου-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Καρβουνά-Τροόδους) είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου και Πεδουλά – Κακοπετριάς (Pinewood), είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί, λόγω παγετού.

Επίσης στους δρόμους Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου, Κύκκου – Μηλικουρίου και Κάμπου – Ορκόντα, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να καταστούν επικίνδυνοι.

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ