Οι 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου

a 146 Ειδήσεις
a 6634 Ειδήσεις
Παρουσίαση Βιβλίου και Έκθεση Φωτογραφίας

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με περιγραφή και φωτογραφίες σαραντα-τεσσάρων παραλιών της ελεύθερης Αμμοχώστου παρουσιάζεται στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία από τον Αντρέα Παπαδόπουλο… 

Ξεκινώντας από την Αγία Θέκλα και καταλήγοντας στο Κάππαρι, στο βιβλίο – οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της ακτογραμμής της όμορφης αυτής επαρχίας. Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης. Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από αέρος και εδάφους, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη. Στο βιβλίο δίνονται επίσης υπό μορφή ερωτο-απαντήσεων χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σχετίζονται με τη θάλασσα, όπως στοιχεία για τη ζωή της χελώνας Καρέτα-Καρέτα και της φώκιας Μονάχους-Μονάχους και πού συναντώνται στην περιοχή.

Το βιβλίο προβάλλει την ομορφιά της περιοχής και παράλληλα φανερώνει στον αναγνώστη κρυμμένους θησαυρούς που εύκολα μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει. Οι φωτογραφίες άλλοτε θυμίζουν ερημικές, ανόθευτες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, άλλοτε απαθανατίζουν το ευρύ φάσμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και άλλοτε μαγεύουν μέσα από την υπέροχη φύση που πλαισιώνει τις παραλίες της Κύπρου.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου είναι στην Αγγλική γλώσσα και κυκλοφορεί τόσο με μαλακό όσο και με σκληρό εξώφυλλο. Το βιβλίο περιέχει 110 σελίδες και έχει διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 130 φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν τις σαραντα-τέσσερις παραλίες και τα ενδιαφέροντα σημεία της ακτογραμμής της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το βιβλίο, καθώς και οι φωτογραφίες που θα εκτίθενται, είναι προς πώληση. Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Καστοριά, Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και στηρίζεται από την Ελληνική Τράπεζα, PricewaterhouseCoopers, Δήμο Λευκωσίας, Πρεσβεία της Ελλάδος και CYMEPA. Χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό Time Out.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει στις 28 Μαΐου, ώρα 19:00, ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYMEPA – χειριστής του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στην Κύπρο.

Διάρκεια: 28 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2012
Τόπος: Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία
Ώρες επίσκεψεων: Καθημερινά 10:00 – 13:00, 17:00 – 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες: www.discoveringcyprus.com