Φυλάκιση με αναστολή για καλλιέργεια-κατοχή φυτών κάνναβης για 45χρονο από το Λιοπέτρι

CEB1 89 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή σε άνδρα ηλικίας 45 χρόνων από το Λιοπέτρι, αφού τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα καλλιέργειας τεσσάρων φυτών κάνναβης και κατοχής 14.6 γραμμάριων κάνναβης.

CEB1 1879 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 4 Μαρτίου 2013 όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία, διεξήγαγαν βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία και τα υποστατικά του 45χρονου από το Λιοπέτρι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 4 φυτά κάνναβης ύψους από 5 μέχρι 18 εκατοστά, τα οποία ήταν φυτεμένα σε διάφορα σημεία της αυλής. Επίσης εντοπίστηκαν 12 εκριζωμένα φυτά κάνναβης ύψους από 7 μέχρι 36 εκατοστά, τα οποία βρίσκονταν σε στάδιο αποξήρανσης μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο ήταν τοποθετημένο στην αυλή της οικίας.

Σε διάφορα σημεία εντός και εκτός της οικίας εντοπίστηκαν επίσης 20 γραμμάρια κάνναβης και τρία χειροποίητα αποτσίγαρα, τα οποία πιστεύεται ότι καπνίστηκαν με κάνναβη.

Πηγή: ΚΥΠΕ