Ξεκινά τη Δευτέρα το 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας

1435341803 thumb

Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου το καθιερωμένο 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας. Το Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας με ένα πλούσιο πρόγραμμα, έχει ως στόχο να μας φέρει σε μια άμεση γνωριμία με την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

1435341803 thumb

Την Δευτέρα, 29 Ιουνίου κατά την τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας στις 8:00 μ.μ. με θέμα την κυπριακή παραδοσιακή μουσική και ποίηση. Εισηγητές οι παραδοσιακοί μουσικοί Μιχάλης Χατζημιχαήλ με θέμα “Κυπριακές Φωνές” και ο Λουκάς Ζυμαράς με θέμα “Παραδοσιακή Μουσική… Φως στο τούνελ”. Τη διάλεξη παρουσιάζει η Βασιλική Χατζηαδάμου.

1435341815 thumb

Την Τρίτη, 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε ένα υπέροχο χώρο με ένα μοναδικό σκηνικό το οποίο συνθέτουν τρεις μοναδικές στο είδος τους και με σημαντική ιστορική αξία εκκλησίες της Σωτήρας. Η Κυπριακή Βραδιά, που ξεκινάει στις 8:00 μ.μ., θα περιλαμβάνει αναπαράσταση του Προξενιού από τη Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβει ο παραδοσιακός καλλιτέχνης Μιχάλης Τερλικκάς και το μουσικό σχήμα “Μούσα”. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν και κυπριακά τσιαττιστά, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα αλλά και να γνωρίσουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία θα παρουσιάζονται στα ειδικά περίπτερα που θα στηθούν για τον σκοπό αυτό. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η Βασιλική Χατζηαδάμου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φεστιβάλ.

1435341835 thumb

Την Τετάρτη, 1 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Κηποθέατρο του Δημαρχείου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Επαρχίας Αμμοχώστου, όπου θα παρουσιαστούν κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της επαρχίας Αμμοχώστου. Συμμετέχουν ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Αγίας Νάπας, το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας, η “Ανάδυση” Παραλιμνίου και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.

1435341857 thumb

Την επιμέλεια της διακόσμησης του Φεστιβάλ έχει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και εικαστικός, Φάνης Σεργίου.Τη γενική επιμέλεια έχει η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, Φλωρεντία Σάββα.Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργού Άμυνας, κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη.Μέγας Χορηγός: ΣΠΕ ΚοκκινοχωρίωνΧορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, Ράδιο Πολιτεία, SotiraNews.com Πληροφορίες: 23821416, 23824444, www.sotira.org.cyΛεπτομερείς Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/718214094968156/

1435341891 thumb