Ημικρατικοί: Πήρε ΑΗΚ και άλλους 4 το ΔΗΚΟ

a 3 Ειδήσεις
a 3122 Ειδήσεις

Μετά από ένα τετραήμερο εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ προέδρου της Δημοκρατίας και συνεργαζομένων κομμάτων, οριστικοποιούνται σήμερα τα νέα Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών. Το ΔΗΚΟ, μετά και τη δεύτερη συνάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στη Λεμεσό, εξασφάλισε πέντε προεδρίες ημικρατικών οργανισμών. Πήρε την προεδρία της ΑΗΚ, όπου αναμένεται ο διορισμός του επιχειρηματία Γιώργου Πίπη, καθώς επίσης και τις προεδρίες σε ΚΟΤ, ΤΕΠΑΚ, Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης και Αντιναρκωτικό Συμβούλιο.

Για τις προεδρίες της ΑΤΗΚ και Αρχής Λιμένων φαίνεται να υπάρχει κατάληξη στην τοποθέτηση των Αλέκου Μιχαηλίδη και Χρίστου Πατσαλίδη αντίστοιχα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι δύο είναι γενικοί διευθυντές στα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Οικονομικών, αφήνει μια εκκρεμότητα καθώς αναμένεται γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.

Ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας θα σταλούν εντός της ημέρας όλα τα ονόματα των Δ.Σ. προκειμένου να ελεγχθούν ότι πληρούν τις πρόνοιες του νόμου πριν επισημοποιηθεί ο διορισμός τους. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται οι τελικές συνθέσεις να ανακοινωθούν ακόμα και αύριο.

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε μακρά διαβούλευση με τους στενούς του συνεργάτες. Πήγε στη Λεμεσό με μια λίστα με συγκεκριμένα ονόματα και χωρίς εναλλακτικές επιλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΔΗΣΥ δεν παρέδωσε οποιαδήποτε λίστα ονομάτων, ενώ το ΕΥΡΩΚΟ εισηγήθηκε 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα για προεδρία της ΑΤΗΚ.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ