Οι 50 αποχρώσεις του “Χ”…

a 84 Cities, Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 2289 Cities, Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Από τη Ζαφείρω Αναστασίου:

Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα άρθρο στα άκυρα που βλέπουμε και ακούμε τριγύρω.. Επειδή όμως είναι πάρα πολλά και θα καταλήγαμε να γράψουμε τόμο, επιλέξαμε τα 20 +1 επικρατέστερα. Ας μιλήσουμε για τον παράγοντα Χ, δηλαδή για άκυρα.

1. Οι αποστάσεις στο Μπρούσκο που έχουν κάνει το Κρήτη – Κύπρος, Σωτήρα -Λιοπέτρι. Ακόμα λίγο ο Αχιλλέας εννά βρίσκεται πιο σύντομα από το αεροδρόμιο Λάρνακας στα Χανιά, πάρα εμείς να πιάμε ένα σάντουιτς που τη Πεζούνα.

2. Η φραντζούδα του Νίκαρου. Άραγε που την περιποιείται ο πρόεδρος στα Tony & Guy..?

3. To σύμπαν! Μίσση μου συνομοτεί άμα θέλεις κάτι πάρα πολύ. Σύμπαν σταμάτα να παίζεις πελλό οκ..? Εν τζαι εν εχτές που σου ζήτησα τζιντόν ψηλό, μελαχρινό που είδα μες το έργο. Αχ Λούτσο Βάμπα τωρά που ετέλιωσε η «La Patrona» νιώθω ένα μεγάλο κενό τα απογεύματα…

4. Που κάθε χρόνο πιάνει μας τζαι μια έννοια για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη Eurovision…

5. Η γκρίνια του Μουρατίδη. Έλεος δηλαδή… Τόσες φορές ήρθε Κύπρο γιατί εν τον επήρε κανένας να κόψει κυκλάμινα σε τίποτα ακάμωτα να νιώσει και εκείνος λίγη χαρά ρε παιδί μου.

6. O καιρός που φέτος γίναμε Μιάμι (beach!) Καλού κακού μην φυλάξετε τις μπότες σας. Μπορεί τον Αύγουστο αντί Μακρόνησσο να βρεθούμε Τρόοδος να φτιάχνουμε χιονάνθρωπο!

7. Η ατάκα για καμάκι: Τι κάμεις; Είμαι καλά εσύ; “Τωρά που σε είδα καλύτερα!” Επειδή κάποια κορίτσια κυκλοφορούν και ως αντικαταθλιπτικό…

8. Το ότι πρέπει να μαθαίνουμε εμείς τη γλώσσα των τουριστών που επισκέπτονται το πανέμορφο νησί μας. Σήμερα Ρώσικα, αύριο Κινέζικα, μεθαύριο Αλαουρνέζικα.

9. Το ότι φωτογράφος γνωστού κλαμπ αρνείται να σε φκάλει φωτογραφία εάν δεν είσαι αλλοδαπός! (Αντιγόνη μου, την άλλη φορά παίξε το Ινδή, αφού εμάυρισες που εμαύρισες τζαι γίνεις καρβούνι εκμεταλλέψου το!)

10. Που ακόμα να ανοίξει «Starbucks» και Hard Rock Cafe στην ελεύθερη Αμμόχωστο! Γίνεται να είσαι στο London τζαι να λαλείς του Εγγλέζου «I am from Cyprus» τζαι οι πρώτες του λέξεις (όπως το μωρό λαλεί μάμα) να είναι ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ τζαι να μεν έχουμε “Starbucks” ακόμα??

11. Που ακόμα να ανακηρύξουν την Αγία Νάπα ως τον top παγκόσμιο τουριστικό προορισμό! Έστω για ένα καλοκαίρι ρε παιδί μου να χαρεί λίγο ο δήμαρχος πέρκι μου τζαι εν μας βάλει να πληρώνουμε πάρκινγκ…

12. Που οι πολιτικοί έχουν μούτρα τζαι φκένουν τζαι μιλούν ακόμα. (Άραγε έχουν και την εντύπωση πως τους ακούει κάποιος;) Ωραία εφεύρεση το κουμπάκι MUTE!

13. Που κατά περίεργο λόγο είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έφαε κούρεμα (Ευτυχώς υπάρχουν και τα extensions…)
14. Που τα γαριδάκια δεν φκένουν σε πιο μεγάλη συσκευασία!!!

15. Που τα τελευταία 3 χρόνια ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ για το φυσικό αέριο και που τα 2/3 της Κυπριακής νεολαίας σπουδάζουν κάτι στο σχετικό κλάδο. Τωρά εάν θα δούμε ποτέ τούντο πράμα που ονομάζεται φυσικό αέριο ένας Θεός ξέρει.

16. Που μας εκόψαν τη city free press τζαι εκάμαν την μόνο online μίσσιμου. Εμάς ερωτήσαν μας πρώτα εάν ξέρουμε να άφτουμε το κομπιούτερ και εκάμαν την online;;;

17. Που οι Ρώσσοι κρατούν τόσα λεφτά τζαι δεν άκουσα κανέναν, έστω έναν που δουλεύκει μες τα τουριστικά να μου πει «Ξέρεις αφήκαν μου tips έναν 200ευρώ…ή έστω έναν πρασινούι…»

18. Που ποτέ δεν δώθηκε Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου στον Μάκη από το Ευτυχισμένοι Μαζί. Το «γατούλες – μαρσάρουμε και το Διονύση πιάσε μια μπύρα» τουλάχιστον μια Χρυσή Σφαίρα άξιζε την!

19. Που τάχα τα Κοτσινοχώρκα εν πολλά χωριάτικα (όπως τα μακαρονούθκια τα χωριάτικα) ωστόσο ταίζουν ούλλην την Κύπρο από το τουρισμό και από τη γεωργία. Κατηγορείς τα φιλούι μου, αλλά κάθε καλοκαίρι εν τζαι χάνεις που το Nissi Beach και τον Κόννο! Γιατί όπως το κινητό θέλει το Γερμανό του έτσι και ο Χωραίτης θέλει τον Πρωταρά του!!!

20. Που κοντέφκει να φκει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και ακόμα να βάλουν για 34η φορά σε επανάληψη το Sex & the City! Οι άνδρες έχουν το Μουντιάλ, εμείς οι κοπέλες πως εννά τα φκάλουμε πέρα τωρά το καλοκαίρι χωρίς τη Σαμάνθα;

21. Τα σχόλια στο facebook! Τι μας κόφτει εμάς μάνα μου εάν σου ήρτε τζαι επήες και έκαμες περμαντ του Ρόκυ σου; Έλεος δηλαδή…

ΥΣ. Αφιερωμένο στην βαφτιστική μου Νέλια που κλείνει τα 2 της χρόνια και στην κουμέρα μου Σκεύη που έχει πόρωση με τις 50 αποχρώσεις. Σκεύη μου, ευχαριστώ που μου έδωκες τη χαρά να γίνω πνευματική μητέρα και συγνώμη που εφύσησα του μωρού…