Συνελήφθη 54χρονος εκτελωνιστής για επηρεασμό μάρτυρα στην υπόθεση των κλοπιμαίων αυτοκινήτων

a 45 Ειδήσεις
a 1813 Ειδήσεις

Στη σύλληψη 54χρονου εκτελωνιστή από τη Λεμεσό προχώρησε πριν από λίγο το ΤΑΕ Λάρνακας, αναφορικά με την υπόθεση των κλοπιμαίων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος συνελήφθηκε για προσπάθεια επηρεασμού της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται.

Συγκεκριμένα, ο εκτελωνιστής προσπάθησε μέσω τηλεφώνου να επηρεάσει μάρτυρα την ώρα που έδινε κατάθεση για την υπόθεση των κλοπιμαίων αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ενάμιση περίπου μήνα, όταν η Βρετανική Αστυνομία πληροφόρησε την Αστυνομία της Δημοκρατίας ότι το GPS ενός κλεμμένου αυτοκινήτου έδειχνε σήμα στην Κύπρο.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ύστερα από έρευνα που διεξήχθη από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε όντως κλαπεί στη Βρετανία και εισήχθη στο λιμάνι Λεμεσού μέσω Ελλάδας. Το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί στο Τελωνείο έχοντας ιταλικά έγγραφα.

Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε όντως εγγραφεί στην Ιταλία και τα χαρτιά του ήταν γνήσια. Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι τα χαρτιά που έφερε το κλεμμένο αυτοκίνητο ανήκαν σε όχημα που ήταν διαγραμμένο στην Ιταλία από το 2010.