Υπουργός Συγκοινωνιών: “Μέχρι 553 φορές πιο χαμηλές οι εκπομπές από την κεραία τηλεφωνίας στη Σωτήρα”

a3 1 Ειδήσεις
a3 8 Ειδήσεις

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων, κ. Πανίκο Γεωργίου απέστειλε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης, αναφορικά με το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας η οποία τοποθετήθηκε έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως όλες τις απαιτούμενες άδειες, στην γειτονιά του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, όπου αναφέρει ότι ο Συντελεστής του Κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι από 32 μέχρι 553 φορές χαμηλότερος από τα εθνικά όρια έκθεσης.

Η επιστολή κοινοποιείται προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Αναφορικά με το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, σχετική συνεδρία διεξήχθη πριν ένα μήνα περίπου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από αντίδραση μεμονωμένης ομάδας γονιών, όπου δεν αποδείχθηκε οτιδήποτε μεμπτό αλλά ούτε και επιβλαβές αναφορικά με την υγεία των πολιτών και των παιδιών.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννας Παναγιώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM, η οποία όπως ανέφερε, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι προτιμότερο να τοποθετούνται κατά το δυνατό πιο κοντά σε Δημοτικά Σχολεία, αφού, όπως ανέφερε, η εκπομπή της κεραίας παρομοιάζεται με μια ομπρέλα, όπου οι ραδιοσυχνότητες εκπέμπονται σε χαμηλότερο βαθμό στα κοντινότερα σημεία, αφού παράλληλα τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν σε χαμηλές συχνότητες. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι πιο επιζήμια η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές παρά από τη χρήση της κεραίας, αφού όπως επισήμανε, σχετική έρευνα αποδεικνύει πως περισσότερο από το 80% των παιδιών χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους κινητά τηλέφωνα και tablets.

Ενδιαφέρουσα είναι και η μελέτη την οποία εκπόνησε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Ιατρικής Φυσικής του Υπουργείου Υγείας και η Ένωση Δήμων, όπου καταδεικνύεται ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση κεραίων κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία αλλά και η “επικινδυνότητα” των κινητών τηλεφώνων σε σχέση με τις κεραίες. Διαβάστε την μελέτη εδώ: http://www.strovolos.org.cy/images/users/1/kiniti_tilefwnia.pdf 

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την επιστολή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων:

a 5 Ειδήσεις
a1 3 Ειδήσεις
a2 1 Ειδήσεις
SotiraNews