Την ερχόμενη εβδομάδα η ποινή στον 57χρονο γυναικολόγο που βίαζε ασθενείς του. Χαρακτήρισε γελοίες τις πράξεις του

a 136 Ειδήσεις
a 7614 Ειδήσεις
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Κύπρο και όχι μόνο: Γυναικολόγος βίαζε τις ασθενείς του. Την άλλη εβδομάδα θα επιβληθεί η ποινή στον γιατρό που έχει παραδεχτεί τα αδικήματά για τα οποία κατηγορείται. Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, θα επιβάλει ποινή στον 57χρονο γυναικολόγο που διατηρούσε κλινική στην Αραδίππου και είχε διαπράξει πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ασθενών του… 

Η ακροαματική διαδικασία είχε οριστεί για έκθεση γεγονότων και αγόρευση για μετριασμό της ποινής του 57χρονου γιατρού, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε 44 συνολικά κατηγορίες που αφορούν βιασμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης, άσεμνη επίθεση και εξευτελιστική μεταχείριση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του γυναικολόγου Ευστάθιος Ευσταθίου ανέφερε ότι ο πελάτης του έδειξε μεταμέλεια για τις πράξεις του. Ταυτόχρονα υιοθέτησε την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας που είχε ετοιμαστεί για τον γυναικολόγο και ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να λάβει υπόψη τους ελαφρυντικούς παράγοντες, όπως το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, τη μεταμέλειά του, την παραδοχή του στο δικαστήριο και τη συνεργασία του με την Αστυνομία.

Οπως είπε ο κ. Ευσταθίου, μέχρι το 2009 ο 57χρονος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο από το επαγγελματικό του περιβάλλον όσο και από τις πελάτισσές του, ενώ ορισμένες από αυτές έδωσαν το όνομα του στα βρέφη τους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο εκτίμηση για τη θεραπεία που τους παρείχε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον πελάτη του σ’ αυτή τη συμπεριφορά ήταν τα οικογενειακά προβλήματα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως τη χαρακτήρισε, χορήγηση φαρμάκων που λάμβανε, από τα οποία επηρεάστηκε ο ψυχικός του κόσμος και άλλαξε η προσωπικότητά του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του γυναικολόγου αναφέρθηκε και στη στυτική δυσλειτουργία, σε μικρό βαθμό, που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί το αίσθημα του μη φυσιολογικού άνδρα και να υποτιμηθεί η προσωπικότητα του. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Ευσταθίου ο 57χρονος προβαίνοντας στα σεξουαλικής φύσης αδικήματα σε βάρος των ασθενών του, ήθελε να καλύψει το «κενό» της σεξουαλικής του δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα μάλιστα με αποσπάσματα της κατάθεσης του γυναικολόγου στην Αστυνομία που διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Ευσταθίου, ο 57χρονος γνώριζε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, χαρακτήρισε τις πράξεις του ”γελοίες” και ήθελε να σταματήσει αλλά δεν μπορούσε, ενώ δεν είχε πρόθεση να βλάψει τις ασθενείς του.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ