Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: 600 νέες θέσεις εργασίας

a 11 Γεωργία, Ειδήσεις
600 νέες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας.

a 866 Γεωργία, Ειδήσεις

Μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 εφαρμόζεται ο Δεύτερος Πυλώνας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Κουγιάλης, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία άσκησης αγροτικής πολιτικής και στόχο έχει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της κυπριακής υπαίθρου.

Ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προχωρούμε σε μια γενναία μεταρρύθμιση του συνόλου του αγροτικού τομέα, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Εξήγησε ότι το Πρόγραμμα έχει καταρτιστεί έπειτα από διεξοδική μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και έχει προσαρμοστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις πραγματικές ανάγκες του τομέα και είναι επαρκώς στοχοθετημένο και βασίζεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου μας, για την ανάπτυξη της υπαίθρου και στο γενικότερο αναπτυξιακό προσανατολισμό της παρούσας κυβέρνησης, ενώ βρίσκεται σε πλήρη συμπληρωματικότητα και συνέργεια με τα άλλα Επενδυτικά και Διαρθρωτικά Ταμεία που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αποτελείται από μια σειρά μέτρων τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, τη διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και την επίτευξη μιας ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, συνέχισε.

Είπε επίσης ότι μέσω του Προγράμματος θα διατεθεί ποσό ύψους 243 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 132,2 εκατομμύρια προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 111,1 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία ως Εθνική Συμμετοχή.

Στόχος και προσπάθεια μας, μέσα από τα στοχευμένα μέτρα και δράσεις, είναι το κάθε ευρώ από τα €243εκ. που θα διατεθούν να έχει πολλαπλασιαστική αξία, ενισχύοντας σημαντικά, τα επόμενα χρόνια, την αγροτική οικονομία του τόπου, είπε αναφέροντας ότι η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχει ετοιμάσει, ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα προκηρύξεων για τα μέτρα του νέου Προγράμματος, το οποίο βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ