Χειροπέδες σε 65χρονο για την απόπειρα δολοφονίας στο Αυγόρου

CEB1 48 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Στο δικαστήριο αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ώστε να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του, ο 65χρονος, ο οποίος συνελήφθη σχετικά με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε χθες το απόγευμα στην Επαρχία Αμμοχώστου.

CEB1 1770 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι “κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία και μαρτυρία για σκοπούς διερεύνησης εναντίον ενός προσώπου 65 ετών, το οποίο και συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση”.

Πρόσθεσε ότι “το πρόσωπο αυτό αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του και εναντίον του εξετάζεται το αδίκημα απόπειρας φόνου”.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “ο ίδιος, ανακρινόμενος μετά τη σύλληψή του, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Ανέφερε πως “από τη σκηνή έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις και στο πλαίσιο των ερευνών λαμβάνονται καταθέσεις έτσι ώστε να εξεταστούν όλα και συγκεκριμένα το κίνητρο ή ελατήριο της εγκληματικής ενέργειας”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνελήφθη χθες βράδυ 65χρονος από το Αυγόρου, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία σχετικά με απόπειρα φόνου εναντίον ομοχώριού του, ηλικίας 67 χρόνων, ενώ αυτός βρισκόταν στο χωράφι του. Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις τέσσερις χθες το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 67χρονος από το Αυγόρου είχε δεχθεί πυροβολισμό ενώ βρισκόταν στο χωράφι του, κοντά στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου.

Ο 67χρονος τηλεφώνησε στο γιό του, ο οποίος πήγε στο χωράφι, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Ο επί καθήκοντι γιατρός διαπίστωσε ότι ο 67χρονος έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη δεξιά κροταφική χώρα, καθώς και στη δεξιά ωμοπλάτη και ράχη. Σύμφωνα με το γιατρό, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, οι οποίοι απέκλεισαν τη σκηνή η οποία φρουρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με το πρώτο φως της ημέρας η Αστυνομία θα αρχίσει έρευνες για περισυλλογή στοιχείων.

`Υστερα από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 65χρονου ομοχώριου του θύματος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και καταζητείτο.

Γύρω στις 21.50 χθες, ο 65χρονος εντοπίστηκε στο Παραλίμνι και συνελήφθηκε από την Αστυνομία, ως ύποπτος για την απόπειρα φόνου του 67χρονου.

Ο 65χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.