Το 7ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Απόλλωνας

a 42
a 4316

Γαλάζιος βάφτηκε ο τελικός του Κυπέλλου Κύπρου.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής στον “Λεμεσιανό” τελικό επικρατώντας στην ημίωρη παράταση της ΑΕΛ με 2-1 (κανονική διάρκεια 0-0) και κατακτώντας το 7ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Τα γκολ των “κυανολεύκων” πέτυχαν οι Καρντόσο στο 94′ (που μπήκε σαν αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Παουλίνιο που επίσης μπήκε σαν αλλαγή) και Σούρντου με πέναλτι στο 118′ ενώ για την ΑΕΛ μείωσε στο 135′ ο Βουό.

Εναλλασσόμενη η υπεροχή ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες κατά διαστήματα κυριάρχησαν και φλέρταραν το γκολ στην κανονική διάρκεια, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Βουό στο 84′ που απέκρουσε ο Βάλε και το δοκάρι του Παπουλή στο 90′.

ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά, Αϊρόσα (16′ Αραούζο), Ουόν, Ζούνιορ, Καρλίτος (90′ + 8 Κωνσταντίνου), Μοντέιρο, Σατσέτι, Ντεντέ, Σα (91′ Πάουλο Σέρζιο), Μπεμπέ, Βουό.

Απόλλων (Χρίστος Χριστοφόρου): Βάλε, Λόπες, Μερκής, Χαραλάμπους, Βασιλείου, Σούρντου, Αμντανί, Κυριάκου (86′ Κωνσταντίνου), Παπουλής, Θεοδωρίδης (73′ Παουλίνιο / 92′ Καρδόσο), Γκαρθία.