Επ. Αμμοχώστου: Πάνω από 700 οικογένειες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία

CEB1 15 Ειδήσεις
Συνολικά 10.632 οικογένειες παγκυπρίως, εξασφάλισαν τα τρόφιμα τους από τα κοινωνικά παντοπωλεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, την Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την περίοδο Ιουνίου 2014 – Μαΐου 2015. Ο αριθμός αυτός, προέκυψε από το ηλεκτρονικό σύστημα «Αρωγή» το οποίο λειτουργεί από όλους τους Φορείς οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή τροφίμων και άλλων αγαθών σε άπορες οικογένειες.

CEB1 1803 Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, η οποία προσφάτως παραδόθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «για το θέμα της παροχής τροφίμων και άλλων βασικών αναγκών σε άπορους πολίτες, το Γραφείο ανέλαβε τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τοπικών Αρχών, Εκκλησίας και εθελοντικών και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που στηρίζουν τους συμπολίτες μας με τρόφιμα και άλλα αγαθά, με αποτέλεσμα κατά την περίοδο Ιουνίου 2014-Μαϊου 2015 να βοηθηθεί ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας».

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, η πρωτεύουσα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό άπορων οικογενειών και ακολουθούν οι υπόλοιπες επαρχίες κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Αναλυτικά και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται στην Έκθεση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, στις επαρχίες Λευκωσίας-Κερύνειας από 13 φορείς πήραν τρόφιμα και αγαθά συνολικά 5.847 οικογένειες.

Στην επαρχία Λεμεσού, εννιά φορείς παρείχαν τρόφιμα και άλλα σε 1.463 οικογένειες, στην επαρχία Λάρνακας 19 φορείς βοήθησαν με τρόφιμα και άλλα αγαθά 1.378 οικογένειες.

Στην Πάφο, 1.181 οικογένειες βοηθήθηκαν από πέντε φορείς και στην Αμμόχωστο έλαβαν βοήθεια 763 οικογένειες από εννιά φορείς. Συνολικά δηλαδή στην Κύπρο, 54 φορείς παρείχαν τρόφιμα και άλλα αγαθά 10.632 οικογένειες.

Στους φορείς περιλαμβάνονται οι Δήμοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, οι Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που επιτεύχθηκε μεταξύ όλων των φορέων και του Γραφείου του επιτρόπου Εθελοντισμού.

Επίσης, υπό την εποπτεία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού οι διάφοροι φορείς συνέλεξαν σχολικά είδη (μαθητικά ρούχα, γραφική ύλη και σχολικές τσάντες για όλες τις ηλικίες) τα οποία εδόθησαν σε άπορους μαθητές.

Μέτρα για αποτροπή των διπλοπαροχών

Τη χρονιά που πέρασε, όπως διαπιστώνεται, μπήκε τάξη στον τρόπο με τον οποίο τα προηγούμενα χρόνια και από την ημέρα της εμφάνισής τους λειτουργούσαν τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και γενικά οι φορείς που παρείχαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες.

Η διαπίστωση ότι σε ορισμένες περιπτώσεις άτομα/ οικογένειες, κατάφερναν να λαμβάνουν βοήθεια από περισσότερους από ένα φορείς, οδήγησε στην ανάγκη για δημιουργία ενός κοινού σχεδιασμού δράσης από τις οργανώσεις. Έτσι, με πρωτοβουλία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού δημιουργήθηκε μεταξύ άλλων κοινό ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης στοιχείων.

Σύμφωνα με τον έκθεση του επιτρόπου, «για τον καλύτερο συντονισμό παροχής τροφίμων και για την καλύτερη ομοιομορφία του δικτύου των εν λόγω φορέων προωθήθηκε από το Γραφείο, η θεσμοθέτηση ενιαίας πολιτικής για το θέμα».

Επίσης, «στο ίδιο πλαίσιο δημιουργήθηκε “Έντυπο Κοινών Κριτηρίων” για σκοπούς καθορισμού των δικαιούχων καθώς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα – μηχανογραφικό σύστημα ενιαίας διαχείρισης παροχής υποστήριξης “Αρωγή” όπου γίνεται καταχώρηση των περιπτώσεων που λαμβάνουν βοήθεια από το δίκτυο των φορέων ώστε να αποτρέπονται οι επικαλύψεις και διπλοπαροχές».

Σκοπός του μηχανογραφικού συστήματος είναι «ο καλύτερος συντονισμός και έλεγχος της συλλογής και παραλαβής τροφίμων. Η προσπάθεια αυτή, έγινε σε συνεργασία με τον επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και την εταιρεία SK Web Line ltd»

3.000 λιγότερες οικογένειες μετά το «Αρωγή»

Το σύστημα «Αρωγή», δίνει τη δυνατότητα «να γίνεται προκαταρκτικός έλεγχος των αιτητών βοήθειας». Εντοπίζεται μέσω του συστήματος κατά πόσο ο αιτητής ή το εξαρτώμενο μέλος της οικογένειάς του εξυπηρετείται από άλλον φορέα/οργανισμό.

Στην περίπτωση που δεν εξυπηρετείται ήδη από άλλο φορέα τότε δίνεται η σχετική αίτηση προς συμπλήρωση για εξασφάλιση των απαραίτητων στοιχείων που δικαιολογούν την παροχή βοήθειας.

Στη συνέχεια «η Επιτροπή του Φορέα/Οργανισμού συνεδριάζει και αποφασίζει την έγκριση ή απόρριψη του αιτητή, δεδομένων των αποτελεσμάτων της οικονομικής αξιολόγησης των αιτήσεων βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Σημειώνεται ότι τις πλείστες φορές και «όταν κριθεί αναγκαίο παρέχεται βοήθεια με γνώμονα το κριτήριο του ανθρωπισμού ανεξάρτητα από το αν τα εισοδήματα μιας οικογένειας ξεπερνούν το ΕΕΕ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα ενημερώνεται και το σύστημα και ακολουθούνται καθορισμένες διαδικασίες».

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «σε κάθε περίπτωση διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων και των οικογενειών τους σύμφωνα με τον περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα νόμου όπως έχει τροποποιηθεί».

Τονίζεται ότι «από την εφαρμογή του συστήματος “Αρωγή” τον Νοέμβριο του 2014 παρατηρήθηκε μείωση στους συνολικούς αριθμούς των ληπτών βοηθήματος κυρίως σε τρόφιμα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η μείωση ήταν περίπου κατά 3.000 οικογένειες».

Πηγή: Φιλελεύθερος