Παρατηρητές της Γειτονιάς βρήκαν τον ληστή της 70χρονης Αννεζούς από τη Σωτήρα

a Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3291 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΚαταπληκτικά αποτελέσματα φαίνεται πως σημειώνει ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Δήμο Σωτήρας τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ενημέρωση στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς του Δήμου Σωτήρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ύποπτος για την εξαπάτηση της 70χρονης Αννεζούς.

Πρόκειται για 26χρονο από το Αυγόρου, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία την περασμένη Τρίτη, 26 Νοεμβρίου μετέβη στο σπίτι της κυρίας Αννεζούς, και προσποιήθηκε φίλο του γιου της ο οποίος υποτίθεται πως ενεπλάκη σε τροχαίο και έπρεπε να εξευρεθούν επειγόντως χρήματα για τοποθέτηση πλατίνας στο πόδι του. Η κυρία Αννεζού, σοκαρισμένη, έδωσε στον 26χρονο 700 από το υστέρημά της, καθώς και άλλα τιμαλφή.

Παρατηρητές της Γειτονιάς, όμως, του Δήμου Σωτήρας, ενημέρωσαν την Αστυνομία για την υπόθεση και ο δράστης συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του από την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν το περιστατικό. Ο θεσμός αριθμεί ήδη πέραν των 200 μελών, τα οποία ενημερώνονται αμέσως μέσω μηνυμάτων SMS για οποιεσδήποτε ύποπτες δραστηριότητες και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό από τον Υπεύθυνο Κοινοτικής Αστυνόμευσης Σωτήρας, Γιάννο Άσπρου.

Όσοι Δημότες της Σωτήρας επιθυμούν να εγγραφούν στον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, Γιάννο Άσπρου στο τηλέφωνο 99393517.

Αν, παράλληλα, διαπιστώσετε οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις ή ενέργειες στην περιοχή σας καλό είναι να τις καταγράφετε και σε περίπτωση που αντιληφθείτε εγκληματική ενέργεια ή ύποπτη δραστηριότητα ενημερώστε αμέσως τον Αστυνομικό της Γειτονιάς (99393517) ή τον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας (23803260) ή το 112.

SotiraNews