AΠΟΕΛ: Σφραγίζει το εισιτήριο της πρόκρισης

a 22
a 6017
Στις 20:30 ώρα Κύπρου η σέντρα στο στάδιο ΦΚ Σένιτσα

Ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να γράψει απόψε (26/07, 20:30, Cytavision Sports 5) άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία, στο στάδιο ΦΚ Σένιτσα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. 

Στην αποψινή ρεβάνς, οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο της πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας συνέχεια στις διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Ισχυρά «ατού» της κυπριακής ομάδας αποτελούν η νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι (ΓΣΠ), η ποιοτική της υπεροπλία σε σχέση με τους Σλοβάκους και η εμπειρία που αποκόμισε τις προηγούμενες σεζόν σε τέτοιους είδους αγώνες. Οδηγός της είναι η εκπληκτική λήξασα αγωνιστική περίοδος και ερείσματά της αποτελούν η ευνοϊκή κλήρωση στον γ’ γύρο (με Τίρανα ή Άαλεσουντς) και το γεγονός ότι αν περάσει στη φάση των πλέι οφ θα είναι seeded.

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλούνται να κάνουν το καθήκον τους με σοβαρότητα και προσοχή για να μην δώσουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Το μηδέν παθητικό θα πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού απόψε, με τη (νέα) αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ να δίνει και πάλι «εξετάσεις». Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι οι πρωτευουσιάνοι θα επαναπαυτούν στις δάφνες της νίκης που σημείωσαν πριν από μία εβδομάδα στη Λευκωσία. Αντιθέτως, θα προσπαθήσουν να σκοράρουν πρώτοι και να εξανεμίσουν τις ελπίδες της Σένιτσα για πρόκριση.

Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι θα αντιπαρατάξουν απέναντι στην κυπριακή ομάδα τα δικά τους όπλα. Μπροστά το δικό τους κοινό θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης και γνωρίζουν ότι αν πάρουν νωρίς-νωρίς κεφάλι στο σκορ όλα θα είναι πιθανά. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι κατά πόσο θα ρισκάρει ο Ζντένεκ Πσότκα να δώσει εντολή στους παίκτες του για φουλ επίθεση από την αρχή. Κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησαν να κάνουν ομάδες πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από τη Σένιτσα, αλλά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ… έσπασαν τα μούτρα τους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάντρου Νταν Τούντορ
ΒΟΗΘΟΙ: Κριστιάν Κονσταντίν Νίκα, Όρελ Όνιτα.
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σεμπάστιαν Κολτέσκου
Σημ. συντ: Όλοι οι διαιτητές είναι Ρουμάνοι.