Παράνομο το Aphrodite – Ευθύνες στο Δήμαρχο Παραλιμνίου

a 77 Ειδήσεις
a 1730 Ειδήσεις

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από προκαταρκτική διερεύνηση, διαπίστωσε ως παράνομη την οικοδομή Aphrodite Palace» ενώ κάνει λόγο για διαφαινόμενη παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου.

Συγκεκριμένα αναφορικά με δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου για το θέμα, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», σημειώνει ότι “στη βάση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης», ημερ. 3/12/2014, σε σχέση με την ανέγερση και λειτουργία κέντρου αναψυχής με την επωνυμία «Aphrodite Palace», το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού προέβη σε προκαταρκτική διερεύνηση του θέματος, διαπίστωσε ότι το εν λόγω υποστατικό είναι καθ’ όλα παράνομο”.

Ευθύς μετά την πιο πάνω διαπίστωση, αναφέρεται, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παραλιμνίου, την οποία διαβίβασε και σε άλλες αρμόδιες Αρχές, με την υπόδειξη για άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να αρθούν όλες οι παρανομίες που σχετίζονται με την εν λόγω υποδομή.

“Η πρωταρχική ευθύνη του Δήμου Παραλιμνίου πηγάζει, σαφώς και αδιαμφισβήτητα, μέσα από τον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο, αλλά και τον Περί Δήμων Νόμο, ως αρμόδια Αρχή για όλες ανεξαίρετα της οικοδομές που ανεγείρονται και λειτουργούν εντός των δημοτικών του ορίων. Κατά συνέπεια, τυχόν άγνοια των δια Νόμου αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων του Δημάρχου Παραλιμνίου, συνιστά, παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τούτο, βεβαίως, δεν απαλλάσσει από ευθύνες και παραλείψεις άλλες Δημόσιες Αρχές, στις οποίες επίσης στάλθηκε η εν λόγω επιστολή, για άμεση λήψη μέτρων, στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων”, προστίθεται.

Κατά συνέπεια, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ο Δήμος Παραλιμνίου, κατ’ εντολή του Δημάρχου, που οφείλει να ενεργεί ως πρώτος μεταξύ ίσων, σε σχέση με τα λοιπά αιρετά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να ενεργήσει αμέσως, εντός των πλαισίων ευθύνης που ορίζουν οι σχετικοί Νόμοι