Αποκτά Πανεπιστημιακό Ίδρυμα η Αγία Νάπα (ΒΙΝΤΕΟ)

IMG 2990 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Εκπαίδευση, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Πανεπιστημιακό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών αναμένεται να αποκτήσει η Αγία Νάπα.

Γνωστό Πανεπιστήμιο της Αμερικής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μεταφορά έδρας στην Κύπρο και σύμφωνα με πληροφορίες του Άλφα, οι διαδικασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς.

Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας
Υπάρχει αίτηση για την δημιουργία Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Αγία Νάπα από γνωστό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ενός αναβαθμισμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ποιότητας πέντε αστέρων το οποίο αρχικά θα προσφέρει μέσω τεσσάρων σχολών και πέραν των σαράντα πτυχίων. Αυτές τις μέρες εξετάζονται οι αιτήσεις για την διάθεση κρατικής γης για το Πανεπιστήμιο το οποίο εμείς αναμένουμε ότι θα είναι όλοι οι φορείς θετικοί και θα τελειώσει αυτό το θέμα μέχρι και τέλος Νοεμβρίου γιατί οι αιτητές είναι έτοιμοι.
Πρόκειται για μία από τις πλέον παγκοσμίου φήμης σχολή στην Αμερική, η οποία επιθυμεί την ανέγερση μεγάλης μονάδας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου αρχικά θα λειτουργήσει με τέσσερα τμήματα και αναμένεται να στεγαστεί στην περιοχή “Κόκκινες”.

Η πανεπιστημιακή Σχολή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
– Σχολή Μάρκετινγκ
– Λογιστικά
– Ξενοδοχειακές Σπουδές

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος έστρεψε τα πυρά του σε όσους επικρίνουν το εγχείρημα.

Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας
Ταυτόχρονα θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε όσους προσπαθούν να μην έχει θετικά αποτελέσματα αυτή η προσπάθεια και να τους προειδοποιήσω να σταματήσουν γιατί θα μας βρουν απέναντί τους αν συνεχίσουν.
Η σχολή αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι θα ζουν ολόχρονα στην πόλη.