Αρχηγός Αστυνομίας «Οι παραβάσεις σε εκκλησίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

Coronavirus

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της συνάθροισης στις εκκλησίες της Λεμεσού πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων θα διερευνηθεί σε βάθος παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό.

«Κανείς δεν υπεράνω του νόμου, περιλαμβανομένου και των ιεραρχών. Η υπόθεση της εκκλησίας στη Λεμεσό είναι υπό διερεύνηση και αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε και διευκρίνισε ότι εξετάζονται βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν συνωστισμό.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση και για φημολογούμενες παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι και αυτό θα διερευνηθεί αφού οποιαδήποτε παρέμβαση είναι επίσης ποινικό αδίκημα.

Για τις 414 καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα και συνέχισαν να κυκλοφορούν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αφού δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η εξώδικη ρύθμιση των παραβάσεων.

Τις επόμενος μέρες, είπε, θα εφαρμοστεί το εξώδικο των 150 ευρώ.

Πηγή: philenews / ΡΙΚ