Atterbury: Νέα καταστήματα στο Mall στα πλαίσια της επέκτασης

CEB1 48 Ειδήσεις
Επέκταση του εμπορικού κέντρου Mall of Cyprus σχεδιάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες του.

Οι επικεφαλής του ομίλου Atterbury, με έδρα τη Νότιο Αφρική, που αγόρασε το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα [με το εμπορικό κέντρο (Mall), το κτήριο ΙΚΕΑ και τα Anex 3 και 4], το εμπορικό κέντρο της Έγκωμης και ένα οικόπεδο αξίας €8 εκατ. βρέθηκαν στην Κύπρο και μίλησαν για τα πλάνα τους.

CEB1 1969 Ειδήσεις

Στόχος τους, όπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους, είναι να εγκαταστήσουν διεθνούς φήμης εμπορικά καταστήματα στο Mall of Cyprus το επόμενο έτος στα πλαίσια της επέκτασής του.

Ωστόσο ο Lucille Louw, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, δεν αποκάλυψε την επωνυμία των καταστημάτων αλλά αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Κύπρος επιδίωκε για πολύ καιρό να εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη επωνυμία στη χώρα.

Το Mall of Cyprus σήμερα καλύπτει μια έκταση 27.000 τετραγωνικών μέτρων (m2) και ο όμιλος Atterbury θα προσθέσει επιπλέον 7.000m2 για το νέο κατάστημα, υπογράμμισε. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης το ΙΚΕΑ και επιπλέον γη, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε κατοπινό στάδιο.

Ο κ. Louw διευκρίνισε ότι κανένας από τους υφιστάμενους ενοικιαστές του εμπορικού κέντρου δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψει την επιχείρησή του, παρόλο που μπορεί να επιδιωχθεί μια γενικότερη ανακατάταξη στους χώρους του εμπορικού κέντρου.

Η Κύπρος αποτελεί μια καλή ευκαιρία για επενδύσεις καθώς μετά τον Μάρτιο του 2013 έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στη χώρα, επισήμανε. Εξέφρασε μάλιστα αισιοδοξία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης για επανένωση του νησιού, η οποία, όπως είπε, θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες.