Δήμητρα Κούτα: Από το ΘΟΪ Αυγόρου στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως

Κούτα βασική ΒΟΛΕΪ, Δήμητρα Κούτα, Νέα Αμμοχώστου

Η Δήμητρα Κούτα ανήκει στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και μαζί με την ομάδα έχει υψηλούς στόχους για το μέλλον της στο βόλεϊ, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως έχει αποκτήσει και τη δική της επαγγελματική ταυτότητα, πέραν από την αθλητική.

Η παίκτρια που κοσμεί τα γήπεδα μας, υπήρξε και ηγετικό μέλος του ΘΟΪ Αυγόρου, από το οποίο αποχώρησε για το προσφυγικό σωματείο της Ολυμπιάδας. Η φιλόδοξη αθλήτρια μίλησε αποκλειστικά στο Balla και στον Κυριάκο Αποστόλου για όλους και για όλα…

Κούτα1 ΒΟΛΕΪ, Δήμητρα Κούτα, Νέα Αμμοχώστου

Αναλυτικά:
– Καλησπέρα Δήμητρα. Θα ήθελα να μας περιγράψεις με λίγα λόγια… εσένα:

«Καλησπέρα σας! Αρχικά να ξεκινήσω με το ότι έχω τελειώσει τις σπουδές μου εδώ και τρία χρόνια στον κλάδο Sports Science, ενώ αυτά τα χρόνια έχω εργαστεί σε χώρο κολύμβησης για μικρά παιδάκια αλλά και σε γυμναστήρια. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου, δουλεύω σε ένα χώρο στον οποίο κάνουμε crossfit-functional και personal training, παράλληλα με το άθλημα μου φυσικά, αφού ξεκινά η καινούρια σεζόν».

– Πως ήταν τα 12 χρόνια στον ΘΟΪ; Τι σου έμεινε από την ομάδα;

«Θα χρειαστώ αρκετό χρόνο για να καταγράψω αυτά τα υπέροχα 12 χρόνια σε αυτή την ομάδα. Αρχικά, να αναφέρω πως το Θ.Ο.Ι Αυγόρου για μένα ήταν και είναι πρώτα οικογένεια και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η ομάδα με έχει μεγαλώσει μου έχει μάθει αρκετά πράγματα τα οποία έχω κρατησει και «κτίσει» πάνω τους. Γεγονός είναι πως η αγάπη που έχουν για την ομάδα οι παίκτριες η διοίκηση, κρατά ακόμα ζωντανό αυτό το υπέροχο οικοδόμημα».

– Η μεταγραφή σου στην Ολυμπιάδα, είναι άλμα για την καριέρα σου;

«Για να είμαι ειλικρινής η καριέρα μου στο βόλεϊ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ίσως είναι σύντομη, με σιγουριά δε μπορώ να σας πω πόσο θα κρατήσει γιατί δε το γνωρίζω. Για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι ότι κάθε χρονιά θα προσπαθώ και θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Υπάρχουν άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να γίνει αυτή η μεταγραφή και θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους».

Κούτα2 ΒΟΛΕΪ, Δήμητρα Κούτα, Νέα Αμμοχώστου

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου, τη φετινή χρονιά;

«Οι δικοί μου στόχοι, εκτός από το να πετύχω στα επαγγελματικά και να ανεβαίνω όσο μπορώ κάθε χρόνο, στο βόλεϊ φέτος θα έλεγα πως θέλουμε να μπούμε γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Την προηγούμενη σεζόν «παλέψαμε» όλοι για να βάλουμε σημαντικές βάσεις τις οποίες και καταφέραμε, ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα για το «βήμα» παραπάνω που μας αξίζει».

– Οι προσωπικές φιλοδοξίες σου μέσα από την παρουσία στην Ολυμπιάδα;

«Σας τόνισα και παραπάνω πως θέλω να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν, άρα οι δικές μου φιλοδοξίες για φέτος είναι συγκεκριμένες. Μπορώ να πω, ότι είμαι αρκετά αυστηρή με τον εαυτό μου και θέλω έπαθλο στο τέλος της χρονιάς, εάν έρθει αυτό, τότε θα σημειώσω ότι πέτυχα με την Ολυμπιάδα, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο».

– Τι σημαίνει το βόλεϊ για σένα;

«Δε μπορώ να καλύψω την ερώτηση μέσα σε πέντε γραμμές, υπάρχουν διάφοροι τρόποι και λόγοι να αναπτύξω το θέμα. Για μένα, εκτός από ένα άθλημα, είναι ένας τρόπος ζωής. Αυτή, είναι μια κλασική ατάκα που όμως η έννοια της σημαίνει πολλά περισσότερα για μένα. Νιώθω πως μέσα από το άθλημα έχω βιώσει όλα τα συναισθήματα και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Θέλω να υπογραμμίσω πως θα αφήσω το βόλεϊ, μόνο όταν το σώμα μου δεν ακολουθεί τη θέληση μου, αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει».

– Το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας σε απασχολεί;

«Παλαιότερα με απασχολούσε περισσότερο το θέμα εθνικής. Την τελευταία περίοδο της ζωής μου λόγω υπερβολικού χρόνου στην εργασία και κάποιων άλλων υποχρεώσεων, δε το σκέφτομαι ιδιαίτερα, ωστόσο, δεν παύω να το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μυαλό μου είναι στην Ολυμπιάδα και τα… θέλω της».

Κούτα3 ΒΟΛΕΪ, Δήμητρα Κούτα, Νέα Αμμοχώστου

– Σου αρέσουν άλλα αθλήματα και αν ναι, ποια παρακολουθείς;

«Τα προηγούμενα χρόνια το μόνο άθλημα που παρακολουθούσα έντονα ήταν το ποδόσφαιρο. Με το πέρασμα του χρόνου όμως αυτή η ένταση πέρασε, ωστόσο μου αρέσει να ενημερώνομαι συνεχώς για τα τεκταινόμενα στα σπορ».

– Τα χόμπι σου, εκτός από το άθλημα σου;

«Το crossfit θα έλεγα ότι είναι το αγαπημένο μου χόμπι, πλην από το βόλεϊ το οποίο και αγαπώ. Με το crossfit ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια και με έχει αλλάξει εξωτερικά και εσωτερικά».

– Ποια παίκτρια θαυμάζεις στο βόλεϊ περισσότερο από κάθε άλλη;

«Η Fernanda Garay είναι σίγουρα μια παίχτρια την οποία θαυμάζω απεριόριστα».

Πηγή: Balla