Κοτσινοχώρκα awards 2014

a 6 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου
a 45 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Τα Κοτσινοχώρκα awards 2014 (όχι πως εκάμαμεν το 2013, αλλά anyway) είναι υποθετικά βραβεία που θα δίναμε στα top/highlight της χρονιάς.

Εμπνευσμένοι από τα Mad Awards, τα “Παπαρίων” του Λαζόπουλου, τα Καλλιστεία του ΑΝΤ1 και τα βραβεία του Madame Figaro αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας Red Villages Awards… Επειδή έγραψα μόνη μου το άρθρο εψήφισα και μόνη μου. Αν θέλετε όμως να το καθιερώσουμε και να βάζετε και εσείς το σταυρούδιν σας στα top της χρονιάς..!

Βραβείο ατάκα της χρονιάς:
Καλά να ‘χεις πάνω σου…!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικο καμάκι της χρονιάς:
«Ρα κορού να σε πάρω ένα γυρό με το διπλοκάμπινο;»

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτης της χρονιάς:
Θέλει ρώτημα; Όι κορούες πέτε μου! Φυσικά εκείνο το παιδί το όμορφο που την Αγία Νάπα που μας έμαθε να πίνουμε το Μπρούσκο και ό,τι άλλο κρασί θέλετε. Αντρέα Γεωργίου μου, καλά να ‘χεις πάνω σου!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτισσα της χρονιάς: 
Το 2014 την βλέπαμε παντού. Η συμμετοχή της στο “Your Face Sounds Familiar”, η σχέση της με τον Ανδρέα Γεωργίου και το ότι την βλέπουμε σχεδόν σε όλες της ταπέλλες του Highway να μας λέει με νάζι “Perfect Youuuu”, δεν μπορούμε να μην της δώσουμε το πολυπόθητο βραβείο (γιατί ξέρω ότι ανυπομονεί να το κατακτήσει). Κοκκινοχωριάτισσα της χρονιάς, λοιπόν, εν η Ελευθερία μας η Ελευθερίου που το Βρένναρος!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικο στέκι της χρονιάς: 
Ποταμός Λιοπετριού! Γιατί δεν πληρώνεις πάρκινγκ, έχεις θέα τη θάλασσα, το εκκλησάκι του Αι-Γιώρκη, στήνεις καλυφούες με ευκολία και για μεζέ μπορείς να πας και στους κάβουρες. Είσαι κομπλέ δηλαδή!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικο έδεσμα της χρονιάς: 
Κολοκάσι μάνα μου! Όχι επειδή είμαι Σωτηρκάτισσα και είναι στημένο, απλά επειδή εκάμαν μας αφιέρωμα στο «Time Out» και εγύρισαν και ένα μίνι βίντεο on “How to cook kolokasi!!”

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικο post στο facebook:
Από τους Ανώνυμους Κοτσινοχωρκάτες «Άμστερνταμ;; Bitch please Αγία Νάπα!»

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικου σπασίματος – «Ε πελλέ, εσπάσαν τα νεύρα μου!!»:
Οι ξηλωμένοι δρόμοι για τη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος!!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικου αξεσουάρ:
Και το βραβείο πάει στις ποΐνες!! Γνωστές στο ευρύ πρωτευουσιάνικο κοινό με την ονομασία «γαλότσες», αυτό το μοναδικό αξεσουάρ κέρδισε μικρούς και μεγάλους ανά το παγκόσμιο. Φήμες λένε ότι η Donatella Versace κατά την επίσκεψη της στην Αγία Νάπα στο δρόμο προς το Melissi σταμάτησε σε ένα σουβενιρ να πάρει μια φανέλα “What happens in Napa stays in Napa” είδε έναν περβολάρη να κατεβαίνει που το τράχτο με τις ποϊνούες, το θεώρησε πολύ trendy, ζήλεψε και πήρε αμέσως το βοηθό της τηλέφωνο και πλάσαρε τις γαλότσες! Οι πηγές μας πληροφόρησαν ότι θέλει να κυκλοφορήσει και μίνι τσάντες σε σχήμα τασπιού!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτης που μας αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό:
Ανδρέας Γεωργίου, Ελευθερία Ελευθερίου, Δημήτρης Χριστοφή, Γρηγόρης Κάστανος στέλνω σε όλους ένα μικρό αγαλματίδιο τύπου Όσκαρ γιατί είναι όλοι υπέροχοι!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτης του εσωτερικού:
Στην Κυριακού Πελαγία γιατί το «περτίτζι μου μιτσόστομον» έγινε remix και θέλουμε να το ακούσουμε να παίζει και στην πλατεία επιτέλους!!

Βραβείο καλύτερης μίμησης Κοτσινοχωρκάτη από μη Κοτσινοχωρκάτη: 
Υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Μαρίνος Χ” Βασιλείου – Ταχινόπιττας και ο Μιχάλης Σοφοκλέους – Βλαγκούθκιας. Αποφασίσαμε να μοιράσουμε εξίσου το βραβείο και στους δύο… Στείλαμε επίσης και ένα μικρό αγαλματίδιο στη Σβετλάνα που όταν το πατάς-τσιλάς λαλεί «Ταχινόπιττα μουυυυ..»

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικη λέξη της χρονιάς:
“Μασσίγκαν πάνω σου!!!” Τι σημαίνει εν τω μεταξύ;

Βραβείο θα-ήθελα-και-εγώ-να-ήμουν-Κοτσινοχωρκάτης/Κοτσινοχωρκάτισσα:
Ένα βραβείο που το διεκδίκησαν με δάκρυα (και μυξούλες) πολλοί μεγιστάνες Ρώσσοι, Άγγλοι και Σκανδιναβοί οι οποίοι ερωτεύθηκαν το nissi beach, εμείς αποφασίσαμε να το δώσουμε στην Eliza Doolitle που γύρισε videoclip!!!

Βραβείο Κοτσινοχωρκάτικου ζευγαριού:
Μετά το χωρισμό του Ανδρέα Γεωργίου και της Ελευθερίας Ελευθερίου, είμαι υπερβολικά πληγωμένη και αρνούμαι ν’ ανακηρύξω το Κοκκινοχωριάτικο ζευγάρι της χρονιάς! Επειδή όμως είμαι επαγγελματίας σε αυτό που κάμω θα δώσω σίκιμε το βραβείο σε όλα εσάς τα πιτσουνάκια εκεί έξω που γιορτάζεται τον έρωτα σας…

ΥΣ. Αφιερωμένο στη δική μου Κοτσινοχωρκάτισσα της χρονιάς, τη νύφη μου Σώτια… Αφού εσύ μπορείς να χαμογελάς τότε μπορούμε όλοι μας..!