Βόμβα Χριστόφια: “Δεν ήταν επιλογή μου ο B.Σιαρλή”

a 3 Ειδήσεις
a 69 Ειδήσεις

«Δεν ήταν δική μου επιλογή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή», υποστήριξε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο διορισμό. Ανέφερε ωστόσο ότι κανείς δεν επέβαλε τον κ. Σιαρλή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο διορισμός έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων με την Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Προσκεκλημένος στη μεσημβρινή εκπομπή του Μέγα και ερωτηθείς γιατί ο ίδιος είχε επιλέξει στην κυβέρνηση του ως υπουργούς Οικονομικών τραπεζίτες, όπως οι Χαρίλαος Σταυράκης (ΒΟCY), Βάσος Σιαρλή (ΒΟCY) και Κίκης Καζαμίας (Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού), ο κ. Χριστόφιας απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποιος είπε ότι ο Χαρίλαος Σταυράκης ή ο Κίκης Καζαμίας δεν ήταν καλοί υπουργοί Οικονομικών», ενώ σε παρατήρηση του δημοσιογράφου γιατί δεν αναφέρθηκε και στον κ. Σιαρλή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίστηκε να πει ότι ο κ. Σιαρλή δεν ήταν δική του επιλογή.

Κληθείς να σχολιάσει ισχυρισμούς του νυν Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη -ο οποίος σημειωτέον αποτελούσε επιλογή του κ. Χριστόφια- ότι είχε προειδοποιήσει για κάποια πράγματα, αλλά ο τέως Πρόεδρος δεν άκουγε, ο κ. Χριστόφιας διερωτήθηκε που στηρίζονται αυτοί οι ισχυρισμοί.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας υποστήριξε μάλιστα ότι είχε καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο και τον κ. Σιαρλή και τον κ. Δημητριάδη και τους είχε ρωτήσει ευθέως τι θα σήμαινε για την οικονομία του τόπου και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα ευρύτερα τυχόν κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστόφιας ουδέποτε πήρε απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού όπως ανέφερε προκαλούσε τρόμο και μόνο η ιδέα ότι θα μπορούσε να κλείσει η Λαϊκή.

Ενδεχομένως, πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας, ούτε ο κ. Σιαρλή ούτε ο κ. Δημητριάδης να μην πίστευαν ότι είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ