Αγία Νάπα: Αναστενάζουν οι παραλίες από τα beach parties

1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Μικρή νίκη για το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας θεωρεί ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος την απόφαση συγκεκριμένου επιχειρηματία να διοργανώσει στην περιοχή μόνο οκτώ beach parties για φέτος, με το τελευταίο να έχει δοθεί την περασμένη Παρασκευή.

1 4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία προβαίνει στις απαραίτητες μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες σε όλες τις τουριστικές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στους ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας, ενώ γίνονται διευκολύνσεις και παρέχεται η οποιαδήποτε βοήθεια στο κοινό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος διοργανωτής beach parties στην Αγία Νάπα, ύστερα από πιέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε ότι φέτος θα πραγματοποιούσε μόνο οκτώ τέτοιου είδους πάρτι. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή ο επιχειρηματίας πραγματοποίησε το τελευταίο beach party για φέτος».

Πρόσθεσε ότι «τώρα αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα που θα έχει στις μικρές επιχειρήσεις η ερχόμενη Παρασκευή, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο μεγάλο beach party».

Όλοι οι τοπικοί φορείς της Αγίας Νάπας, συνέχισε, «προχωρούν στα απαραίτητα βήματα και ενέργειες προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της διενέργειας πολυπληθών και ανεξέλεγκτων beach parties ώστε να μην έχουμε τον επόμενο χρόνο τέτοιου είδους φαινόμενα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το 2013 πραγματοποίησε 23 beach parties, το 2014 έκανε 19 και φέτος το 2015 έκανε οκτώ beach parties. Μας έχει ενημερώσει ότι για το 2015 δεν θα πραγματοποιήσει άλλο beach party και θα αναμένει τις αποφάσεις που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο προτού πάρει μελλοντικές αποφάσεις». Σημείωσε ακόμα ότι «θεωρούμε πως η ανταπόκριση του συγκεκριμένου επιχειρηματία αποτελεί μια μικρή νίκη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Νάπας».

ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ



Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «γενικά έχουν δοθεί οδηγίες για αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας τόσο με μηχανοκίνητες όσο και με πεζές περιπολίες στις τουριστικές περιοχές».

Ερωτηθείς για τα beach parties που γίνονται σε διάφορες παραλίες της ελεύθερης Κύπρου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «όταν ενημερωθεί η Αστυνομία για την πραγματοποίηση τέτοιων αδειοδοτημένων από τους Δήμους πάρτι και άλλων συναφών εκδηλώσεων στις παραλίες, υπάρχουν οδηγίες για κάλυψη με μηχανοκίνητες περιπολίες και ελέγχους. Επίσης, γίνεται ρύθμιση της τροχαίας κίνησης για διευκόλυνση και βοήθεια του κοινού εκεί και όπου χρειαστεί». Είπε ακόμα ότι «όπου υπάρχουν ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας ελέγχονται από την Αστυνομία κατά πόσο έχουν τις απαραίτητες άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος ως ιδιώτη φύλακα».

Πηγή: ΚΥΠΕ