Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας (BINTEO+ΕΙΚΟΝΕΣ)

07odofr Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια
07odofr Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

Η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας οδεύει προς το τέλος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος το απόγευμα επισκέφθηκε το οδόφραγμα.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η παρουσία του εκεί είναι συμβολική ενέργεια, για να αποδείξει πόσο αποφασισμένοι είμαστε να δουλέψουμε, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για οδοφράγματα.

Πρόσθεσε ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας οδεύει προς ολοκλήρωση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τεθεί άμεσα σε ισχύ αυτό που έχει συμφωνηθεί και θα επιτρέψει την ευκολότερη πρόσβαση προς τις κατεχόμενες περιοχές και θα αποτελέσει την απαρχή της λεωφόρου για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι είναι καλά γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει οι δυσκολίες αυτές να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας για λύση.

Αυτό που έχει σημασία, είπε, είναι η λύση που τελικά κατ` ευχήν θα συμφωνηθεί να είναι μια λύση που να επιτρέπει την ελπίδα και όχι να οδηγεί την επομένη σε νέες περιπέτειες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε μαζί με τον Δήμαρχο Δερύνειας, Άνδρο Καραγιάννη, σε σημείο του δρόμου που οδηγεί προς το οδόφραγμα της Δερύνειας και ατένισε την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

01odofr Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

Στην Κύπρο από βδομάδας ο Δ/ντης Προγραμμάτων του Προέδρου της Κομισιόν

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, να εξεταστούν οι παράμετροι των όσων συζητούνται στις συνομιλίες για το Κυπριακό, δηλαδή κατά πόσον ό,τι συζητείται συνάδει ή όχι με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το οδόφραγμα της Δερύνειας, σε μια συμβολική ενέργεια, όπως ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, «για να καταδείξω πόσο αποφασισμένοι είμαστε να δουλέψουμε, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για οδοφράγματα. Αυτός είναι ο στόχος και η επιδίωξή μας», είπε.

02odofr Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

Ο Πρόεδρος ανέφερε πως «το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπως και εκείνο του Απλικίου-Λεύκας, θα ήταν προ πολλού έτοιμα εάν δεν υπήρχαν κάποιες απαιτήσεις, κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε», στις οποίες ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί.

Η ουσία, είπε, «παραμένει μια: ότι επιτέλους, τουλάχιστον το οδόφραγμα της Δερύνειας, οδεύει προς το τέλος. Θέλω να ελπίζω ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή αυτό που έχουμε συμφωνήσει και θα επιτρέψει έτσι την ευκολότερη πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και θα αποτελέσει την απαρχή της λεωφόρου για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές».

04odofr Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

«Γνωρίζετε καλά τις προσπάθειες που καταβάλλω, όπως είναι καλά γνωστές και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Δεν θα πρέπει οι δυσκολίες να κάμπτουν την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για λύση. Αυτό που έχει σημασία είναι η λύση που τελικά – κατ’ ευχήν θα συμφωνηθεί – να είναι μία λύση που να επιτρέπει την ελπίδα και όχι να οδηγεί την επομένη σε νέες περιπέτειες. Γι’ αυτό και οι δυσκολίες και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να ξεπεραστούν, έτσι ώστε να μπορεί η λύση να είναι βιώσιμη, να είναι λειτουργική, να δημιουργεί προοπτικές για ειρηνική συμβίωση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανέφερε δε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι εδώ και ο Διευθυντής των Προγραμμάτων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκείμενου να δούμε τις παραμέτρους των όσων συζητούνται στις συνομιλίες, δηλαδή κατά πόσον συνάδουν ή όχι με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι επόμενες ημέρες θα δημιουργήσουν τις προοπτικές έτσι ώστε να επανέλθει η ελπίδα».

03odofr 1 Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

Πηγή: ΚΥΠΕ / SotiraNews / SigmaLive