Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του ο Σταύρος Μαλάς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

CEB12 ΑΚΕΛ, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς
CEB12 2 ΑΚΕΛ, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Σε μια προοδευτική διακυβέρνηση μακριά από φθαρμένες συνταγές, ακρότητες, επικίνδυνα πειράματα και ακροβατισμούς αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Μαλάς, εξαγγέλλοντας και επίσημα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2018, υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μαλάς είπε πως «για πέντε χρόνια είχαμε ένα πρόεδρο που υπήρξε σταθερός μόνο στην αναξιοπιστία του».

CEB13 ΑΚΕΛ, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Πρόσθεσε ακόμη πως η χώρα έχει ανάγκη από «ένα νέο και αξιόπιστο πρόεδρο με ένα διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης και πιο πλούσιο μοντέλο ανάπτυξης. Μία προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζει τους αδύναμους και που δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους λίγους και τους προνομιούχους».

Ανέφερε ακόμη, πως μπορεί να κοιτά τον κόσμο στα μάτια και να του μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ πρόσθεσε πως «ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα νέο και αξιόπιστο πρόεδρο με ένα διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης και πιο πλούσιο μοντέλο ανάπτυξης».

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, είπε «θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε μαζί σας».

CEB11 2 ΑΚΕΛ, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Για το Κυπριακό, ανέφερε «στόχος μας είναι η επανένωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», ενώ αναγνώρισε πως η τουρκική αδιαλλαξία αποτελεί την κύρια αιτία μη επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

Ακόμη, τόνισε πως στο Κυπριακό δεν χωράνε πειραματισμοί.

Όπως είπε, εάν εκλεγεί, το νέο υπουργικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από άτομα με αποδεδειγμένες ικανότητες, με ήθος, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Οι πολιτικές πεποιθήσεις δεν θα αποτελούν το κριτήριο επιλογής».

«Σας καλώ να κλείσουμε τη πόρτα στο χθες και να φέρουμε ξανά την ελπίδα σε όλους τους πολίτες της χώρας μας», είπε.

Τέλος είπε, «αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς της κοινωνίας και δηλώνω πως μέλημά μου είναι να λειτουργίσω ως πρόεδρος όλων των Κυπρίων».

CEB14 ΑΚΕΛ, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Εκτός από τη σύζυγο και τα παιδιά του Σταύρου Μαλά, το παρών τους στην εξαγγελία έδωσαν, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, πρώην υπουργοί και στελέχη του κόμματος, η Αντρούλλα Βασιλείου. Ανάμεσα στους παρόντες και ο τέως δήμαρχος Λεμεσού και πρώην υπουργός, Ανδρέας Χρίστου, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας. Πρόκειται για δύο πρόσωπα γύρω από τα οποία είχε αναπτυχθεί έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια των πρώτων διεργασιών στο ΑΚΕΛ, όταν το κόμμα της Αριστεράς βρισκόταν σε αναζήτηση υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Αυτούσια η ομιλία του Σταύρου Μαλά

Πηγή: Φιλελεύθερος