Η τραγωδία "Φοίνισσες" του Ευριπίδη στη Σωτήρα

a 5 Νέα Αμμοχώστου
a 2303 Νέα Αμμοχώστου

Την τραγωδία «Φοίνισσες» του Ευριπίδη παρουσιάζει η νεανική θεατρική ομάδα «Δημιουργείν» στις 15 Ιουλίου στις 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σωτήρας.

Η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν»
Η πολιτιστική ομάδα «Δημιουργείν» αποτελεί μία ομάδα από νέους ανθρώπους από την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι σε μία αυθόρμητη απόφαση δημιούργησαν ένα πολιτιστικό σύνολο, με το οποίο ευελπιστούν την ενεργή συμμετοχή και συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας, μακριά από πολιτικά, κομματικά, οπαδικά κίνητρα, και με στόχο την αγνή εθελοντική ενασχόλησή τους με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το «Δημιουργείν» δημιουργήθηκε το 2013 ανεβάζοντας την πρώτη θεατρική παράσταση – θεατρικό δρώμενο «Η ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου», ένα ποιητικό κράμα του έργου του Βασίλη Μιχαηλίδη, υπό τις οδηγίες και τη καλλιτεχνική διεύθυνση του εθελοντή σκηνοθέτη Ανδρέα Χρίστου.

Η θεατρική μας ομάδα, που αποτελείται από παιδιά που κατάγονται και από τον Δήμο Σωτήρας, φέτος ανεβάζει την τραγωδία «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, η οποία θα ξεκινήσει την περιοδεία της από το Αμφιθέατρο στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 12 Ιουλίου 2014, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παράσταση στο Αυγόρου στις 14 Ιουλίου 2014 ενώ η παράσταση θα ρίξει αυλαία στον δήμο Σωτήρας στις 15 Ιουλίου 2014.

FOINISSAIPOSTER FINAL SOTIRA Νέα Αμμοχώστου

Η τραγωδία:
Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά, αυτή είναι η περιουσία και αν τη χάσουμε δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ !!! Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο λοιπόν. Πρόκειται για μουσική, για σκηνοθεσία ,για ζωγραφική και κίνηση. Το “Δημιουργείν” κάνει αρχή με το έργο “ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ”.

Ξεκινά το έργο με την Ιοκάστη να περιγράφει τα γεγονότα που χτύπησαν τη Θήβα , ο τυφλός Οιδίποδας ανακάλυψε την αθέλητη αμαρτία του (παντρεύτηκε την μάνα του ). Από την αιµοµιξία αυτή θα γεννηθούν τέσσερα παιδιά, ο Πολυνείκης, ο Ετεοκλής, η Αντιγόνη και η Ισµήνη. Ο Οιδίπους ζει πεταµένος σ’ενα σκοτεινό θάλαµο του παλατιού της Θήβας και στο θρόνο βρίσκεται ο ένας απο τους γιους του, ο Ετεοκλής, ο οποίος αρνείται να µοιραστεί την εξουσία µε το αδερφό του Πολυνείκη΄ παρά την αρχική τους συµφωνία να εναλλάσσονται στην εξουσία κάθε χρόνο και τον εξορίζει από την Θήβα. Ο Πολυνείκης πηγαίνει στο Άργος όπου παντρεύεται την κόρη του βασιλιά Άδραστου και έρχεται µε στρατό ύστερα από χρόνια στη Θήβα για να διεκδικήσει την εξουσία. Η μητέρα τους Ιοκάστη, προκειμένου να συμφιλιώσει τα παιδιά της, επιτρέπει την είσοδο του Πολυνείκη στην πόλη και τότε τα δυο αδέλφια αλληλοσκοτώνονται. Εκείνη από τον πόνο της αυτοκτονεί, ενώ η αδερφή τους η Αντιγόνη παίρνει τους νεκρούς και γυρίζει στ’ ανάκτορα των Θηβών με τον Οιδίποδα

Είσοδος: €5 (Προπώληση εισιτηρίων στο Δημαρχείο Σωτήρας)


Χορηγός Επικοινωνίας: Sotiranews


Πληροφορίες: 23821416