Ειδική επιτροπή Θεολόγων στην Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

a4 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου
a4 2 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, φιλοξενεί από 7-13 Οκτωβρίου τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Θεολόγων από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και τις Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες για να εξετάσουν το θέμα της Εκκλησιολογίας, που ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Πίστεως και Τάξεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

a2 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Της εναρκτήριας συνεδρίας, προηγήθηκε πρωινή προσευχή στην αρχαία Εκκλησία της Αγίας Άννας στο Παραλίμνι. Ακολούθως στο Συνοδικό της Μητροπόλεως ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους Συνέδρους στο Παραλίμνι και την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας.

a1 2 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Το λόγο έλαβε έπειτα ο προεδρεύων, Σεβ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, για την εισαγωγική του ομιλία επί της ημερήσιας διάταξης.

a5 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του επιχώριου Μητροπολίτου, με τη συμμετοχή των παρισταμένων Ορθοδόξων Αρχιερέων Σασίμων κ. Γενναδίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνη (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κληρικών από τα Πατριαρχεία Ρωσσίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και κληρικών της Μητροπόλεως. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Μπαλαμέντ Λιβάνου Αρχιμ. Ιάκωβος Χαλίλ και ο πανοσιολογιώτατος Δευτερεύων Διάκονος της Πατριάρχικης Αυλής π. Θεόδωρος Μεϊμάρης. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι λοιποί σύνεδροι στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών κ.α. Στο τέλος τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των θανόντων Παραλιμνιτών Αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59.

a6 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ακολούθως οι σύνεδροι μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία όπου έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα, ενώ στη συνέχεια ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος τους υποδέχθηκε για ολιγόλεπτο επίσκεψη. Λίγο μετά το μεσημέρι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της Τ/Κ πλευράς, όταν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, ψευδοαστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο τους για επίσκεψη στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα και στην βασιλική του Αγίου Επιφανίου στη Σαλαμίνα, με την πρόφαση ότι δεν τους συνόδευε ξεναγός. Οι σύνεδροι αποχώρησαν φανερά ενοχλημένοι και δυσαρεστημένοι από το γεγονός αυτό, το οποίο δείχνει το μέγεθος της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιουσιών το οποίο υφίσταται η Κύπρος εδώ και 42 χρόνια.

a3 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Το βράδυ της Κυριακής, παρευρέθηκαν στο 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωμηοσύνη παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο Αιώνων Σύνθεσις.

CEB18 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

CEB17 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews