Ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας

CEB1 58 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Συμφωνία για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων.

CEB1 1847 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συμφωνία που επιτεύχθηκε αφορά άνοιγμα του οδοφράγματος στη βάση της πρότασης της ελληνοκυπριακής πλευράς για χρήση του υφιστάμενου δρόμου, δηλαδή του παλιού δρόμου των Βαρωσίων. Στο πλαίσιο αυτό, το φυλάκιο του τουρκικού στρατού, που βρίσκεται στην περιοχή θα μετακινηθεί. Ο επικεφαλής της ε/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή Σώτος Ζακχαίος, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής πλευράς στην Επιτροπή “δήλωσαν ότι έλαβαν ήδη τις πολιτικές οδηγίες για να αποδεχτούν το σχετικό αίτημα της ε/κ πλευράς”.

Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του Σίγμα, στην τελευταία συνάντηση των δύο τεχνικών επιτροπών υπήρξε θετική διάθεση από την Τουρκοκυπριακή πλευρά η οποία δείχνει να υπαναχωρεί από τις δύο προτάσεις που είχε καταθέσει και όπως όλα δείχνουν, στην επόμενη συνάντηση μάλλον θα δώσει τη συγκατάθεσή της στην πρόταση που είχε καταθέσει εξ αρχής η Ελληνοκυπριακή πλευρά για χρησιμοποίηση του υφιστάμενου δρόμου, δηλαδή της παλαιάς λεωφόρου από τη Δερύνεια μέχρι το κέντρο της Αμμοχώστου.

Περίπου στα μισά της διαδρομής θα υπάρχει μια μικρή παρέκκλιση, μάλλον με την κατασκευή κυκλικού κόμβου, για να προσπεραστεί το εμπόδιο Τουρκικού στρατοπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της συμφωνίας για διάνοιξη του οδοφράγραματος, δεν αποκλείεται να γίνει από τους δύο ηγέτες στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνάντησή τους.

Από την ώρα που οι δύο ηγέτες θ’ ανάψουν πράσινο, θα χρειαστεί ένα διάστημα τριών μηνών για την διαμόρφωση του δρόμου και του οδοφράγματος. Δηλαδή, δεν αποκλείεται αν όλα πάνε καλά η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας να αποτελέσει και πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ