Με συγκίνηση τα Θεοφάνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

fam2 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
fam2 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θεία λειτουργία για τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων στην πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

fam3 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσαν τους εορτασμούς των Θεοφανείων στην πόλη της Αμμοχώστου.

fam4 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Στη συνέχεια στις 11:30 το πρωί στη θάλασσα της Γλώσσας, έγινε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

fam5 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Στη θεία λειτουργία παρευρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός και πλήθος βουλευτών, και Αμμοχωστιανών που με συγκίνηση παρευρέθηκαν ως επισκέπτες στην κατεχόμενη για 43 χρόνια πόλη τους.

fam Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου


Τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 2017
Τα Θεοφάνεια (ή Θεοφάνια) είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων).
Δημοσιεύτηκε από Tasos Demetriades στις Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

fam1 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

SotiraNews