Μετέτρεψαν κτίριο του Απ.Ανδρέα σε κέντρο Νεότητας

a 427 Ειδήσεις
a 7428 Ειδήσεις
Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβησαν το τελευταίο διάστημα οι κατοχικές αρχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκο Φαλά. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο κ. Φαλάς, οι λεγόμενες τοπικές αρχές Ριζοκαρπάσου, πήραν το κτηριακό συγκρότημα στο Ριζοκάρπασο που ανήκει στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα για να το μετατρέψουν σε Κέντρο Νεότητας… 

Πρόκειται για ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα, όπως ανέφερε, στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία της Μονής μέχρι και λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή.

Οι κατοχικές αρχές, προέβησαν σε επεμβάσεις στο κτηριακό συγκρότημα, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της νέας χρήσης του. «Αυτό έρχεται μετά την αρπαγή του ελαιοτριβείου της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου», δήλωσε ο κ. Φαλάς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πέραν αυτών, όπως δημοσίευσε ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» την Κυριακή, οι μπουλντόζες μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Φίλωνα στην Καρπασία.

Μια περιοχή η οποία εντάσσεται στο σχέδιο Natura 2000 και για την οποία πριν από ένα χρόνο περίπου υπήρξε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτως ώστε να μην προχωρήσει η απόφαση για ανέγερση του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας».

Στο μεταξύ, το Σάββατο επισκέφθηκε την κατεχόμενη Καρπασία συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Οικονόμο του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα Παπαζαχαρία καθώς και εκπροσώπους των εγκλωβισμένων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραβίασης των θρησκευτικών και άλλων ελευθεριών των εγκλωβισμένων καθώς άλλα θέματα. Χθες είχε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί για το θέμα των εγκλωβισμένων.

Ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών, θα προχωρήσει στη συνέχεια στην ετοιμασία σχετικής έκθεσης για το όλο ζήτημα.