ΑΠΟΕΛ, ο Δαυίδ του Τσάμπιονς Λιγκ

a1 209
a1 209Μια απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία, από εκείνες που μόνο στο ποδόσφαιρο μπορούν να γραφτούν είναι αυτή που βλέπουμε φέτος με τον ΑΠΟΕΛ. Το καμάρι της Κύπρου και της Ελλάδας, μια ομάδα που δείχνει τον δρόμο για το πώς με ηρεμία, ψυχραιμία, μεθοδική δουλειά, τα πάντα είναι δυνατά κρατάει το εισιτήριο των προημιτελικών… 

Ο ΑΠΟΕΛ αφού πέταξε έξω από την συνέχεια την Πόρτο και την Σαχτάρ, έστειλε στο σπίτι και την Λιόν. Μια ομάδα με μπάτζετ, λίγο κάτω από τα 15εκ ευρώ έχει φτάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για να αποδείξει πως μέσα στο γήπεδο, δεν μιλάνε τα λεφτά, μα το σχέδιο, η ψυχή, η θέληση και η αφοσίωση σε αυτό που έχεις να εκπληρώσεις.

Η απάντηση εκείνων που βιαστήκαμε να τελειώσουμε στην Ελλάδα. Η απάντηση του Σάκη Χιώτη, η απάντηση του Κώστα Χαραλαμπίδη, του δικού μου αγαπημένου παίκτη του Γουστάβο Μαντούκα, του Ολιβέιρα, του Σάββα Πουρσαϊτίδη, του Νεκτάριου Αλεξάνδρου. Μαζί τους αυτή την μεγαλειώδη πορεία ο απίστευτος Πάουλο Ζόρζε και ο «εγκεφαλικός» Νούνο Μοράις είναι οι ήρωες της Μεγαλονήσου, που οδηγούν τον ΑΠΟΕΛ, στα προημιτελικά.

Μετά το πρώτο παιχνίδι, ειλικρινά ήταν το πρώτο ματς που ήμουν κάπως στενοχωρημένος στη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ. Όχι γιατί έχασαν, αλλά γιατί ο Ιβάν ο τρομερός, ίσως εκτίμησε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τις δυνάμεις της αντιπάλου. Σήμερα ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, αλλά αυτό δεν ήρθε τυχαία. Παίζοντας με δύο επιθετικούς πίεζε συνεχώς την γαλλική άμυνα που δεν μπορούσε να φέρει επιπλέον παίκτες μπροστά.

Πέρασε στιγμές πίεσης σε κάποια διαστήματα του ματς, αλλά αν ο Αΐλτον ήταν πιο ομαδικός σε ορισμένες φάσεις, θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια. Ας είναι όμως, άξιζε η προσμονή γιατί τα πέναλτι, ίσως προσδίδουν έναν περισσότερο επικό χαρακτήρα σε αυτή την πρόκριση. Απλά θυμίζω πως μαζί με την ΑΕΚ είναι οι μόνες από τον ελληνικό χώρο που έχουν πάρει πρόκριση στα πέναλτι.

Αυτό ήταν ίσως ένα μοναδικό διήμερο μετά από αρκετά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, είχαμε το «πενταρέ» του Μέσι που έβαλε τη σφραγίδα του σε ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού είναι ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Η Άρσεναλ χθες πάλεψε και λίγο έλειψε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή που θα είχε ξανά θύμα τη Μίλαν, η οποία είδε κι έπαθε για να μην υποστεί ένα 3ο μεγάλο κάζο στην ιστορία της διοργάνωσης. Ακόμα και το Μπενφίκα – Ζενίτ είχε την δικιά του ομορφιά με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση.

Σε ποιο άλλο άθλημα θα μπορούσε η χώρα με το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη, να μην έχει ομάδα στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ και η Κύπρος να έχει στην οκτάδα τον πρωταθλητή της; Μα φυσικά μόνο στο ποδόσφαιρο, εκεί που τα πάντα είναι δυνατά, γι’ αυτό είναι και τόσο λαοφιλές.

Όσο για τη Λιόν πήρε αυτό που της άξιζε. Οι μαϊμουδιές σαν αυτή με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ πληρώνονται στην πορεία…

Πηγή: Κώστας Μιαούλης Sport-fm.gr