ΑΠΟΕΛ: “Ποιος Άγιαξ;”

a1 32
a1 60

Από τη μια ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ, ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, και πήρε τον πρώτο του βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη, το 1-1 δεν ήταν αυτό που ακριβώς ήθελαν οι γαλαζοκίτρινοι χθες το βράδυ στο ΓΣΠ, στην προσπάθειά τους να παλέψουν για την τρίτη θέση του 6ου ομίλου, που κατά τα ψέματα είναι ο αντικειμενικός τους στόχος.

Σαφέστατα, στο μυαλό των φίλων του ΑΠΟΕΛ θα μείνουν οι ευκαιρίες του Σέρινταν (42′, 54′) και του Σέρζιο (70′), αλλά θα μπορούσαν και οι Ολλανδοί να σκοράρουν στις δικές τους στιγμές, γεγονός που κρίνει το αποτέλεσμα δίκαιο.

a 168

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, στα πρώτα στάδια του αγώνα. Πήραν με το μέρος τους την κατοχή, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και έβγαιναν νικητές στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Όταν επιτίθεντο, προσπαθούσαν να αλλάζουν πλευρά, κυρίως από αριστερά προς τα δεξιά με γρήγορες πάσες, γεγονός που προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων σε αρκετές περιπτώσεις.

Στις τρεις από αυτές απείλησαν με τους Σίγκθορσον (2′, 9′) και Κλάασεν (23′). Τελικά, το γκολ ήρθε για τον Άγιαξ στο 28′ με τον Άντερσεν.

Οι κυπελλοπρωταθλητές Κύπρου αντέδρασαν και ισοφάρισαν με το πέναλτι του Μαντούκα (31′), γεγονός που γύρισε την ψυχολογία υπέρ τους στη συνέχεια του 45λέπτου. Πίεσαν ψηλά και δεν επέτρεψαν στις «τουλίπες» να απειλήσουν ξανά, ενώ έχασαν κραυγαλέα ευκαιρία στο 42′, όταν ο Σέρινταν δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ευρισκόμενος ένα μέτρο από την εστία!

Με τον Μαντούκα να αγωνίζεται σε ρόλο επιτελικού (και όχι φορ όπως στο προηγούμενο διάστημα) και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο απαιτητικός στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ανοικτό στη συνέχεια, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγιαξ βρήκε ευκαιρία στο 54′ και στο ίδιο λεπτό ο Σέρινταν απάντησε.

Το ίδιο συνέβη στο 70′ με πρωταγωνιστές τους Σέρζιο και Σίγκθορσον. Οι Ολλανδοί έγιναν πιο πιεστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και έκλεισαν την κυπριακή ομάδα, που με τους φρέσκους Ντε Βινσέντι, Εφραίμ και Τζιμπούρ προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν, αλλά δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον πρώτο του βαθμό, που αξίζει 500.000 ευρώ και η συνέχεια της διοργάνωσης θα τον βρει και πάλι στο ΓΣΠ, όπου θα υποδεχτεί τη θριαμβεύτρια της χθεσινής βραδιάς, Παρί Σεν Ζερμέν (21/10). Οι Γάλλοι επιβλήθηκαν με 3-2 της Μπαρσελόνα στο Παρίσι.

Ανατριχιαστικό κορεό με το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” γραμμένο σε 6 γλώσσες

a2 22

Εντυπωσιακό και συνάμα ανατριχιαστικό κορεό δημιούργησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στη νότια κερκίδα κατά την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Οι πορτοκαλί σχημάτισαν την μοιρασμένη μας πατρίδα, την Κύπρο, με κόκκινο χρώμα στις κατεχόμενες περιοχές και μαύρο φόντο γύρω της.

Λίγο μετά, όμως, η συνέχεια ήταν πιο εντυπωσιακή. Απολαύστε την μέσω των εικόνων!

Εκτός από αυτό, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ανάρτησαν και ένα πανό με το μήνυμα «δεν ξεχνώ» σε πρώτη φάση και «η Κύπρος είναι ελληνική» σε δεύτερη, σε διάφορες γλώσσες, για να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

a3 9

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας των γαλαζοκίτρινων, Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος εντυπωσιάστηκε όπως ανέφερε, υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί η ομάδα του από την ΟΥΕΦΑ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πιθανό να αφορά σε μηνύματα πολιτικού περιεχομένου τα οποία απαγορεύονται από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Ομοσπονδία (ΦΙΦΑ).

Το γεγονός πως από την ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ θα… τσεπώσει 500.000 ευρώ, πάντως, είναι πέρα για πέρα θετικό.

Εκτός από το φωτογραφικό υλικό, απολαύστε και το βίντεο

Πηγή: SentraGoal