Διάλεξη για τον Διαβήτη από τον Δρ. Ιωσήφ Κάσιο στη Σωτήρα

a 111
a 1877

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο (παράρτημα Αμμοχώστου) σας προσκαλεί στη διάλεξη που διοργανώνει την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας με θέμα:

«ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ»

Εισηγητής: Δρ. Ιωσήφ Κάσιος

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Σωτήρας.

Μετά την εκδήλωση θα διενεργούνται εξετάσεις διαβήτη.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 23821416, sotira.org.cy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, sotiranews.com

Ιωσήφ Κάσιος
Ο Ιατρός Ιωσήφ Κάσιος γεννήθηκε στο Τράχωνα, επαρχία Λευκωσίας, το 1948. Μετά από τη στρατιωτική του θητεία, σαν δόκιμος αξιωματικός, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απεφοίτησε το καλοκαίρι του 1973. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε μέχρι τα τέλη του 1973 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών σαν εσωτερικός ιατρός στη Παθολογία και Νεφρολογία. Τον Ιανουάριο του 1974 μετέβη στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Από τον Μάιο του 1974 μέχρι και τα τέλη του 1978 εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία στην Αγγλία. Εργάστηκε κατ’ αρχήν για ένα χρόνο σαν εσωτερικός ιατρός στη χειρουργική και στη Παθολογία, και λίγους μήνες αργότερα διορίστηκε τακτικός επιμελητής της Παθολογίας και Διαβήτη στα νοσοκομεία Mansfield General Hospital και Kings Mill Hospital, στο Nottingham. Κατά την διάρκεια της θητείας του σαν επιμελητής είχε στενή συνεργασία με την διαβητολογική κλινική του Kings College Hospital, στο Λονδίνο και την Ιατρική Σχολή του Nottingham.

Κατέχει ειδικότητα στην Παθολογία και Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο σακχαρώδη διαβήτη. Ο Ιατρός Κάσιος είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών, όπως της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη του Σακχαρώδη Διαβήτη, της Διεθνούς Οργάνωσης για τον Διαβήτη, του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου, του Βρετανικού Διαβητικού Συνδέσμου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Κύπρου για δυο συνεχείς θητείες, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ευαισθητοποίηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου ιατρών για δώδεκα χρόνια. Το 1993 μετά από απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης διορίστηκε μέλος του διεθνούς επιστημονικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του και το 2007 μέλος της Κυπριακής εθνικής επιτροπής διαβήτη μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Είναι από τους πρωτεργάτες για την καθιέρωση των Ελλαδοκυπριακών ημερίδων για το σακχαρώδη διαβήτη. Τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Medic Alert.

Ο γιατρός Κάσιος, έχει λάβει μέρος σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Σαν εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε μέρος, στο πρόγραμμα Cost Action b17, για τη μελέτη της αντίστασης της ινσουλίνης στη παχυσαρκία και το σακχαρώδη διαβήτη ατόμων της τρίτης ηλικίας, στην Ευρωπαϊκή μελέτη για την αξιολόγηση της κατ οίκον ρύθμισης του σακχαρώδη διαβήτη, στην επιδημιολογία του ινσουλινοεξαρτώμενου σακχαρώδους διαβήτη και στη μελέτη για την συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στην εφηβική ηλικία στην Κύπρο. Σχεδόν, κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε διάφορα διεθνή συνέδρια.

Για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του στο σακχαρώδη διαβήτη έχει τιμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, από το Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο, την Διαβητολογική Εταιρεία Κύπρου, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, τον Σύνδεσμο Διαβητικών Ελλάδας και από διάφορους άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Ο Ιατρός Κάσιος ασκεί Ιατρική στην Κύπρο από το Γενάρη του 1979, είναι παντρεμένος με την Λία και έχει δύο κόρες και δύο εγγόνια.

Π.Α. 23821416, culture@sotira.org.cy

Περισσότερα για την διάλεξη: https://www.facebook.com/events/1552661154947173/