Μαθητές του κατεχόμενου γυμνασίου Ριζοκαρπάσου έδωσαν χρώμα στο θάλαμο γυναικών ασθενών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

a 132 Ειδήσεις
a 3245 Ειδήσεις

Ταξίδεψαν από το Ριζοκάρπασο οι εγκλωβισμένοι μαθητές του κατεχόμενου γυμνασίου, και συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού. Επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, και έδωσαν χρώμα και ζωή στο θάλαμο γυναικών ασθενών.

Τη ζωή πιο όμορφη προσπάθησαν να κάνουν τα παιδιά των εγκλωβισμένων από το γυμνάσιο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, για τις γυναίκες που νοσηλεύονται στο θάλαμο 24 του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του σχολείου και με την ευκαιρία της εβδομάδας εθελοντισμού, οι εγκλωβισμένοι μαθητές ζωγράφισαν τους τοίχους στην πτέρυγα είκοσι τέσσερα του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται γυναίκες για σύντομο διάστημα και μετά από την έκδοση δικαστικού εντάλματος.

Η υπεύθυνη του θαλάμου 24, ψυχίατρος Λουίζα Βερεσιέ, τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ασθενείς να νιώθουν ευχάριστα και άνετα με τον χώρο τους, κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσει η πολυσυζητημένη πτέρυγα δεκατέσσερα του νοσοκομείου Αθαλάσσας η οποία φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες, και οι ασθενείς θα μεταφερθούν στα σπιτάκια του Αγίου Στεφάνου.