Ομόφωνα υπέρ του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων το ΔΗΚΟ

a 158 Ειδήσεις
a 2718 Ειδήσεις

Ξεκαθαρίζει τη στήριξή του στο επίμαχο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποίησεις το ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε την ίδια ώρα θα συνεχίσει το διάλογο με την κυβέρνηση. Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται και το ΕΥΡΩΚΟ.

Ομόφωνα υπέρ του νέου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις τάσσεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, εν όψει Ολομέλειας την Τρίτη.

Ο Πρόεδρος του ΔΚΗΟ ανέφερε ότι «οι περισσότερες και ουσιαστικότερες τροπολογίες μας έχουν υιοθετηθεί και αφομοιωθεί στο κείμενο του νέου νομοσχεδίου και αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην έγκρισή του».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι η αρχή της πορείας των αποκρατικοποιήσεων και όχι το τέλος «και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, «να έχουμε ένα διάλογο με την εκτελεστική εξουσία για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από το καθεστώς εργοδότησης των υπαλλήλων στους ημικρατικούς οργανισμούς».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται και το ΕΥΡΩΚΟ, το οποίο τονίζει ότι το συμφέρον της πατρίδας μας αυτή τη στιγμή επιβάλλει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Το νομοσχέδιο χαίρει της στήριξης και του ΔΗΣΥ. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Eurogroup έχοντας στις αποσκευές του την έγκριση της Βουλής επί του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα η συντεχνία των εργαζομένων στην ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θίγεται από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη ότι δεν θα πτοηθεί από απειλές.

Χαρακτηρίζει το σύνολο των δηλώσεων του Προέδρου, προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης.

Προσθέτει δε, ότι μπορούν να ερμηνευθούν και ως απειλή προς τους εργαζομένους για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.