ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ υπερψήφισαν τις εκποιήσεις

a 100 Ειδήσεις
a 2183 Ειδήσεις

Ύστερα από οκτάωρο και πλέον θρίλερ, η Βουλή με πλειοψηφία των βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Ευρωκο, ενέκρινε χθες το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις όπως κατατέθηκε τροποποιημένο.

Παράλληλα, η Βουλή υιοθέτησε αριθμό προτάσεων νόμου κομμάτων που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης που κατατέθηκαν από την αντιπολίτευση. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσει η Τρόικα. Κατά πόσον δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα θα την ικανοποιεί και θα δώσει θετική γνωμάτευση στο Eurogroup που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Με την έγκριση των νομοθετημάτων το πλαίσιο για τις εκποιήσεις διαφοροποιείται σημαντικά δίνοντας στις τράπεζες ένα πολυεργαλείο μέσα από το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να καταφεύγουν σε διαδικασία εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων χωρίς τη μεσολάβηση του Κτηματολογίου. Προσωρινά εξαιρούνται του νομοσχεδίου οι ενυπόθηκες κύριες κατοικίες μέχρι τέλος του χρόνου, οπόταν θα έχει εισαχθεί και το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα.

Μέσα από το πλαίσιο αυτό, κατά την Κυβέρνηση, θα προστατεύεται η κύρια κατοικία.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την πλευρά τους πρότειναν και υπερψήφισαν προτάσεις νόμου μέσα από τις οποίες κατά κύριο λόγο παρέχονται μηχανισμοί προστασίας της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια αρχικής αξίας μέχρι €350 χιλ.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ