Επάνοδος Γ. Κολοκασίδη στο ΔΗΚΟ

a 119 Ειδήσεις
a 3232 Ειδήσεις

Ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης ανακοίνωσε πως σήμερα το ΔΗΚΟ, κατόπιν οδηγιών της νέας του ηγεσίας, αποδέχθηκε στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία την αποκατάσταση του μετά την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, διαγραφή που είχε αποφασιστεί στις 7.6.2011.

Ο κ. Κολοκασίδης εκφράζει την εκτίμηση του στην απόφαση του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου να προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει πως το κεφάλαιο αυτό θα κλείσει οριστικά με την αποκατάσταση και των άλλων στελεχών του ΔΗΚΟ «που διώχθηκαν για την άσκηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λόγου και της έκφρασης».

«Αυτά όμως τα δικαιώματα είναι θεμελιακά για την ύπαρξη γνήσιου εσωκομματικού διαλόγου. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή που συζητείται η έναρξη διαλόγου στο Κυπριακό υπό αμφιλεγόμενους όρους η παρουσία ενός δημοκρατικού, αγωνιστικού ΔΗΚΟ και μιας αποφασιστικής ηγεσίας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική», προσθέτει ο κ. Κολοκασίδης.

Αναφέρει επίσης πως προσδοκεί ότι σύντομα η Βουλή των Αντιπροσώπων θα τροποποιήσει τον διαβόητο περί Κομμάτων νόμο 175(Ι)/2012 ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία των πολιτικών προσώπων, η εσωκομματική δημοκρατία και να υιοθετηθεί η αρχή της λογοδοσίας και διαφάνειας στη λειτουργία των κομμάτων. Η απουσία αυτών των αρχών έχει καθηλώσει τη Δημοκρατία και έχει οδηγήσει στην κρίση θεσμών που σήμερα βιώνει ο τόπος, σημειώνει.

Ο κ. Κολοκασίδης ευχαριστεί τους δικηγόρους του κύριους Πολυβίου, Σπανό και Ξενοφώντος για τον χειρισμό της υπόθεσης του καθώς και όλους τους φίλους του στο ΔΗΚΟ άλλα και άλλους που με στήριξαν σε αυτή τη συγκυρία.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ