Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μόνο με αποδείξεις

2012 01 11 08 45 48 dd4cb88c96604b7ea536cf7e6239fb89 Ειδήσεις

Βάσει, λοιπόν, των σχετικών οδηγιών οι γονείς πρέπει να καταθέσουν λογαριασμό σκυβάλων και ηλεκτρικού ρεύματος για να αποδείξουν την οδό κατοικίας τους.Με δυο λογαριασμούς ανά χείρας καλούνται οι γονείς να προσέλθουν στις γραμματείες των δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων με σκοπό να εγγράψουν τα παιδιά τους, για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι εγγραφές οι οποίες άρχισαν χθες Τρίτη, θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις ρητές εντολές του Υπουργείου Παιδείας δεν θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών… 

Όσον αφορά στους λογαριασμούς που πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς, μαζί με τα υπόλοιπα πιστοποιητικά, είναι για να αποδείξουν την οδό κατοικίας τους. Κι αυτό γιατί βάσει της νομοθεσίας ο κάθε μαθητής πρέπει να εγγράφεται στο σχολείο της εκπαιδευτικής του περιφέρειας.

Βάσει, λοιπόν, των σχετικών οδηγιών οι γονείς πρέπει να καταθέσουν λογαριασμό σκυβάλων και ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που ενοικιάζουν κατοικία και δεν είναι δυνατόν να προσκομίσουν λογαριασμό σκυβάλων, τότε θα πρέπει να υποβάλουν, επιπρόσθετα από το λογαριασμό της ΑΗΚ, και το ενοικιαστήριο έγγραφο.

Οι εκπαιδευτικές περιφέρειες για τη σχολική χρονιά 2012-2013, όπως αυτές εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας εδώ και μερικές μέρες (www.moec.gov.cy διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης).

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται οι περιφέρειες όλων των σχολείων -δημοτικών και νηπιαγωγείων- των πόλεων και μεγάλων κοινοτήτων καθώς και αυτές των περιφερειακών σχολείων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μαθητές από άλλες οδούς μπορούν να εγγραφούν σε σχολείο που δεν ανήκει στην εκπαιδευτική τους περιφέρεια μόνο εάν εξασφαλίσουν μετεγγραφή από το οικείο επαρχιακό γραφείο Παιδείας και αφού εγγραφούν αρχικά στο σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.

Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις παιδιών προδημοτικής ηλικίας που ενδιαφέρονται για εγγραφή σε νηπιαγωγείο που συστεγάζεται ή γειτνιάζει με δημοτικό στο οποίο φοιτούν μεγαλύτερα αδέλφια, η εγγραφή γίνεται είτε ανήκουν στην εκπαιδευτική περιφέρεια είτε όχι, χωρίς να απαιτείται η διαδικασία μετεγγραφής.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές Α’ δημοτικού οι οποίοι μπορούν να εγγράφονται σε σχολείο που δεν είναι η εκπαιδευτική τους περιφέρεια, νοουμένου ότι σε αυτό φοιτούν μεγαλύτερα αδέλφια.

Εγγραφές μέχρι την Πέμπτη

Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί ότι όσοι γονείς αδιαφορήσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους, εντός της καθορισμένης προθεσμίας, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους στο οποίο δεν θα δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση.

Όπως τονίζει, σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι εκπαιδευτικές περιφέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου με δύο τρόπους: Κατά σχολεία για διευκόλυνση των εκπαιδευτικών και κατά οδό για διευκόλυνση των γονιών. Για κάθε σχολείο πόλης, δήμου ή μεγάλης κοινότητας καταγράφονται οι οδοί από τις οποίες μπορεί να προέρχονται οι μαθητές του και για κάθε περιφερειακό σχολείο καταγράφονται οι κοινότητες από τις οποίες προέρχονται τα παιδιά.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ