Νέα ποιητική συλλογή: ”Κάθε στίχος τζι’ ένας σπόρος…”

det pappous2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

«Κάθε στίχος τζι’ ένας σπόρος…» είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής, με τσιαττιστά και ποιήματα στην κυπριακή διάλεκτο, του Κοσμά Γ. Οικονόμου που μόλις κυκλοφόρησε… 

Η εκδήλωση για επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012, στις 5 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, στο Φρέναρος.

Η έκδοση είναι χωρισμένη σε επτά ενότητες με διαφορετική θεματολογία και έχει φιλοτεχνηθεί με έργα του αείμνηστου ζωγράφου – εικαστικού Λευτέρη Οικονόμου.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα παραχωρηθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με Καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Κάνε μια Ευχή», για την πραγματοποίηση ευχών των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης, και για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους.

Θα παραχωρηθούν βιβλία στους Συνδέσμους Γονέων των εκπαιδευτηρίων του Φρενάρου και σε κοινωφελή ιδρύματα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ, μελετητή της κυπριακής παράδοσης και της λαϊκής ποίησης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς, αντιφώνηση του συγγραφέα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ