Επίτροπος ο Στυλιανίδης, ευρωβουλευτής ο Λευτέρης, βουλευτής ο Χαμπουλλάς

a 2 Ειδήσεις
a 31 Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τους υποψήφιους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χθες, ο κ. Γιούνκερ, συναντήθηκε και με τον ευρωβουλευτή Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος αποτελεί την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη θέση και το όνομά του είναι πια θέμα ωρών να ανακοινωθεί επισήμως ως αυτό του νέου Κύπριου Επιτρόπου.

Σύμφωνα με προσχέδιο οργανογράμματος το οποίο διέρρευσε χθες, ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο “Διαδίκτυο και Πολιτισμός”.

Το κείμενο που διέρρευσε περιέχει ωστόσο σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες αρκετές ανακρίβειες. Η κατανομή των χαρτοφυλακίων αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάει Βρυξέλλες ο Λευτέρης και Βουλή ο Χαμπουλάς
Με την ανάληψη των καθηκόντων του Χρήστου Στυλιανίδη ως Επιτρόπου, την θέση του στην Ευρωβουλή θα καταλάβει, ο αμέσως επόμενος σε σταυρούς προτίμησης από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Η μετακόμιση Χριστοφόρου στις Βρυξέλλες, θα φέρει ανακατατάξεις και στην Βουλή. Με την αποχώρηση Χριστοφόρου, στα έδρανα του κοινοβουλίου θα βρεθεί ο Ευγένιος Χαμπουλάς, ο οποίος έιναι ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης μετά τον κ. Χριστοφόρου. Πρώτος, είναι ο Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος ήδη κατέχει αξίωμα, αφού έχει υπουργοποιηθεί (υπουργείο Άμυνας).

Ζαχαρίου Πρόεδρος Επιτροπής Εμπορίου
Ανακατατάξεις θα επέλθουν και σε ότι αφορά στην προεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, την οποία κατέχει ο Λευτέρης Χριστοφόρου. Αναμένεται πως θα αντικατασταθεί από τον νυν αντιπρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή του ΔΗΣΥ Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ