Δέσμευση για πρόσληψη Κυπρίων στα ξενοδοχεία

a 116 Ειδήσεις
a 4584 Ειδήσεις

Τη δέσμευση για πρόσληψη Κυπρίων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ανέλαβε σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, καταθέτοντας την ίδια στιγμή στον Πρόεδρο υπόμνημα για στήριξη τους τουριστικής βιομηχανίας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Χάρη Λοϊζίδη είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία και του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λοϊζίδης έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο, όπως είπε, ο ΠΑΣΥΞΕ παρέθεσε υπόμνημα με θέσεις που αφορούν άμεσα μέτρα μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας. «Πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε ετοιμάσει μετά από αρκετές μελέτες και προβληματισμό και κατατέθηκε ενώπιον του Προέδρου» εξήγησε.

Σημείωσε πως από κεί και πέρα η κατάσταση είναι σε όλους γνωστή και πως μολονότι προδιαγραφόταν μια πάρα πολύ καλή τουριστική σεζόν για φέτος εντούτοις αυτή τη στιγμή επικρατεί κάποιο πάγωμα στις κρατήσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αρχίσει σιγά-σιγά με την ομαλοποίηση της κατάστασης να ξεπερνιέται αλλά και την αισιοδοξία ότι τελικά «θα έχουμε μια καλή σεζόν».

Επισήμανε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε επιτακτικά την πρόσληψη Κυπρίων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και πως ο ΠΑΣΥΞΕ ανέλαβε δέσμευση να ξεκινήσει άμεσα την πρόσληψη Κυπρίων. Ερωτηθείς αν υπάρχει δέσμευση από πλευράς των Κυπρίων ξενοδόχων για αυτό, ο κ. Λοϊζίδης απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση που έθεσε ο Πρόεδρος» η οποία και θα μελετηθεί και θα συζητηθεί και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διότι, όπως εξήγησε, υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Πρόσθεσε πως χτες ο ΠΑΣΥΞΕ είχε συνάντηση για το θέμα και την Υπουργό Εργασίας.
«Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αρκετές θέσεις εργασίας σε Κύπριους συμπατριώτες μας» συμπλήρωσε.

“Πολύ σημαντικές οι Κυπριακές Αερογραμμές”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ χαιρέτισε παράλληλα τη χτεσινή απόφαση για στήριξη και παράλληλα εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών. Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και του τουρισμού, αλλά και ευρύτερα της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Είπε ακόμη ότι οι ΚΑ πρέπει να παραμείνουν υγιείς και δυνατές για να συνεχίσουν το ρόλο τους και κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της εταιρείας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους Διευθυντές και όλους τους εμπλεκόμενους «να στηρίξουν αυτή την απόφαση, για να μπορέσει η εταιρεία να ορθοποδήσει, ευχόμενοι ότι μέχρι το τέλος της σεζόν, μέσα από ένα σχέδιο εξυγίανσης, θα βρεθούν και ενδιαφερόμενοι επενδυτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ