Αμμόχωστος και πάσης Κύπρου… (video)

a 27 Αγαπημένα Βίντεο, Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου
a 2756 Αγαπημένα Βίντεο, Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Κάθομαι στο γραφείο και (κάνω ότι) διαβάζω. Η τηλεόραση είναι ανοιχτή ως συνήθως και παίζει Μad TV ή Music TV. Προς στιγμή χωρίς να ξέρω το τραγούδι, μένω και κοιτάζω το βίντεο κλιπ. Σε κάποια φάση εμφανίζεται μπροστά μου η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Ναι true story!!! Σκέφτομαι ότι δεν είδα καλά και πως είναι από το πολύ διάβασμα (τάχα). Μετά από λίγο όμως εμφανίζεται και η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στον Πρωταρά. Εκεί παθαίνω το πρώτο πολιτισμικό σοκ! Τι γυρεύει το Παραλίμνι στο νέο βίντεο κλιπ της Eliza Doolittle με τίτλο “Walking on air”; Ποιος εξαιρετικός σκηνοθέτης είχε την φαεινή ιδέα να βάλει σκηνές από τα Red Villages στο βίντεο κλιπ; Εύγε! Εμείς πάντως τα ταπεινά αλλά παγκοσμίου φήμης (από ότι φαίνεται) Κοκκινοχώρια προτείνουμε να του δοθεί Όσκαρ, Grammy, MTV award ή έστω ένα Μad award για το βίντεο κλιπ της χρονιάς!

Κιτς κιτς τα Κοκκινοχώρια (όπως έγραψε αγαπημένη δημοσιογράφος παλιότερα) αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεο της αγαπημένης μας τραγουδίστριας πλέον στην περιοχή -μετά την Κυριακού Πελαγία εννοείται– Eliza Doolittle. Σημειώστε αύριο πρωί πρωί μετά που θα φεύγετε από τα Carrefour ή τον Κόκκινο, να πάτε όλοι να αποκτήσετε το CD της. Δεν με ενδιαφέρει εάν δεν σας αρέσουν τα τραγούδια της, πρέπει να στηρίξουμε την κορούδα που προβάλλει τον τόπο μας.

Επίσης, ενημερώστε σας παρακαλώ το δήμαρχο Παραλιμνίου να την καλέσει να έρθει τον Ιούνη να χαρεί τον Πρωταρά γιατί έμαθα ότι κατάγεται από την Αγγλία η κοπέλα και δε νομίζω να θέλει ή να μπορεί να κάνει ηλιοθεραπεία κάτω από το Big Ben.

Εν κατακλείδι, ας στείλει κάποιος χριστιανός μια τσέντα κολοκάσι και πατάτες, 2 ψωμιά ζυμωτά, καμιά κάσια φράουλες και 3-4 κιλά χαλλούμι στον καταπληκτικό σκηνοθέτη!

Πάντως, για όσους νομίζετε πως σας κάνουμε πρωταπριλιάτικο αστείο (γιατί ξέρω ότι πιστεύετε πως επειδή είμαι ξανθή σύγχυσα τες γιορτές και αντί για Καθαρά Δευτέρα νομίζω πως έχουμε Πρωταπριλιά) ιδού το βίντεο για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας:

Έτσι λοιπόν, μετά από τις Πατάτες Αντιναχτές (λαλώ σου) και τη «Φωλιά του Φούρπου» (Ταχινόπιττας-Βλαγκούθκιας-Σβετλάνα και δεν είμαι καλά!!!), τα Κοκκινοχώρια είναι και πάλι στο χάρτη όχι μόνο της Κύπρου αλλά και παραπέρα!

Σύσσωμα τα Κοκκινοχώρια θα ήθελαν να ενημερώσουν τους καλλιτέχνες και τους σκηνοθέτες του εξωτερικού πως υπάρχουν και άλλες ομορφιές στον τόπο μας για να δείξουν. Μόνο κάμετε εικόνα τον Justin Bieber να προσπαθεί να ανάψει το μαγκάλι, εκεί στον ποταμό του Λιοπετριού για να κάψει τις φωτογραφίες της πρώην του…

ΥΣ.1 Καταρρίφκουμε έπρεπε να πάω σκηνοθέτης…

ΥΣ.2 Ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω θέμα σε κάποια φάση αλλά δεν ευθύνομαι εγώ που όποια τηλεόραση ανοίξω βλέπω ή ακούω για τα Κοκκινοχώρια… Αφού άμα ζεις σε όμορφο τόπο έτσι γίνεται συνέχεια…

ΥΣ.3 Αφιερωμένο στον Αρτέμη και τη Φλωρεντία. Εμείς πότε θα άψουμε το μαγκάλι στον ποταμό του Λιοπετριού; Όχι για να κάψουμε φωτογραφίες, αλλά για να ψήσουμε φτανά, χαλούμι, λουκάνικο κτλ…