Ιδιοφυίες που παράτησαν το Πανεπιστήμιο!

Μικρά Μυστικά

Όλο και περισσότεροι νέοι σπουδάζουν στις μέρες μας. Ωστόσο, αρκετοί διάσημοι από το χώρο της τεχνολογίας μας αποδεικνύουν πως η επιτυχία ενός ανθρώπου δε συνδέεται απόλυτα με την κατοχή πτυχίου… 

Mark Zuckerberg:
Γεννήθηκε το 1984 στη Νέα Υόρκη και το 2004 όταν ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ ίδρυσε το κοινωνικό δίκτυο ονόματι “Facebook”. O Ζουκεμπεργκ σπούδαζε Ψυχολογία και Πληροφορική και μετά την τεράστια απήχηση που είχε το Facebοok, παράτησε τις σπουδές του στο Χάρβαντ. Λίγα χρόνια μετά ανακηρύχθηκε ως ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου. Το περιοδικό “Time” τον ανακήρυξε το 2010 πρόσωπο της χρονιάς, ενώ την ίδια χρονιά μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη η ιστορία της δημιουργίας του Facebook, με τίτλο “The Social Network”.

Michael Dell:
Ο ιδρυτής των ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell γεννήθηκε το 1965 στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Dell δεν αποφοίτησε ποτέ αφού παράτησε το Πανεπιστήμιο του Τέξας και την προ-ιατρική σε ηλικία 19 ετών και ξεκίνησε να φτιάχνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των υπολογιστών Dell κατάφερε να γίνει ένας από τους πλουσιότερους άνθρωπους στον κόσμο.

Bill Gates:
Ο 56χρόνος ιδρυτής της Microsoft παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους και πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Το περιοδικό Time τον τοποθέτησε στους 100 σημαντικότερους ανθρώπους που επηράσαν τον 20ο αιώνα, ενώ το Forbes τον κατέταξε στην 5η θέση του ισχυρότερου ανθρώπου παγκόσμια.

Steve Jobs:
Γεννήθηκε το 1955, και ίδρυσε τις εταιρίες Apple, Pixar και Next. Ο άνθρωπος που δημιούργησε το ipod, το itunes, το iphone και το ipad, παράτησε το Reed College, στο Portland του Όρεγκον, μετά από ένα μόλις εξάμηνο. Το 2010 η εφημερίδα “Financial Times” τον ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς. Το 2005 σε ομιλία που έκανε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορτ παράδεχθηκε δημόσια πως δεν αποφοίτησε ποτέ και πως το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Συγγραφή: Ζαφείρω Αναστασίου