Ο Αβέρωφ γενικός συντονιστής της προεκλογικής Αναστασιάδη

CEB1 37 Αβέρωφ Νεοφύτου, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018
CEB1 54 Αβέρωφ Νεοφύτου, Ειδήσεις, Προεδρικές Εκλογές 2018

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει το γενικό πρόσταγμα της προεκλογικής εκστρατείας του Νίκου Αναστασιάδη, στη μάχη για την επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο συναγερμικός πρόεδρος θα αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή, με αποστολή να φέρει εις πέρας το έργο του με επιτυχία, όπως το 2013. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, που σύμφωνα με το καταστατικό είναι εξ οφίκιο επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών, θα αποδυθεί σε αγώνα προσέγγισης της κομματικής βάσης, κάτι στο οποίο άλλωστε διακρίνεται.

Απ’ εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τω πλευρώ του ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Λευκωσίας Δημήτρη Δημητρίου. Ένα άτομο της εμπιστοσύνης του, το οποίο θα είναι ο άμεσος βοηθός του στα θέματα συντονισμού και οργάνωσης. Καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή του Δημήτρη Δημητρίου ήταν το νεαρό της ηλικίας του, έχοντας θετικό αντίκτυπο στις νεαρές ηλικίες, καθώς και καλές προσβάσεις, αφού διετέλεσε πρόεδρος της οργάνωσης Νέων Επιστημών του ΔΗΣΥ.

Μέτρησε επίσης το γεγονός ότι αποτελεί γέννημα-θρέμμα του ΔΗΣΥ. Καθοριστικός επίσης παράγοντας, πέραν της εμπιστοσύνης της οποίας χαίρει από την ηγεσία του κόμματος, ήταν και η προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Δημητρίου ως υποψήφιου βουλευτή.

Πηγή: Philenews