Επ. Εσωτερικών: Κανονικά η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών

CEB1 43 Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 1275 Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κανονικά θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές Δεκεμβρίου σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου. Συγκλίσεις των κομμάτων σε σχέση με την αναγκαιότητα μείωσης ή/και ομαδοποίησης των Δήμων. Διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον αριθμό αλλά και τις λεπτομέρειες της μείωσης.

Ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε μια πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή και τεχνοκρατών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ.Μαύρου ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κάτι στο νομοσχέδιο που να επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών Δεκεμβρίου, καθώς ακόμα και να υπερψηφιστεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του.

Παρατηρήθηκαν συγκλίσεις των κομμάτων για την αναγκαιότητα μείωσης του αριθμού των Δήμων, όπως επίσης και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα Επαρχιακά Συμπλέγματα που θα δημιουργηθούν βάση της νέας νομοθεσίας. Συγκλίσεις παρατηρήθηκαν επίσης στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε σχέση με την Ύδρευση, την Αποχέτευση αλλά και τα στερεά απόβλητα.

Συζήτηση έγινε επίσης σχετικά με την ενοποίηση των πολεοδομικών αδειών, αδειών οικοδομής και τελικής έγκρισης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελική συμφωνία, καθώς υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διερευνηθούν.

Συνέχεια θα δοθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής στις 22 Σεπτεμβρίου.